Passepartouter

(1757)

Det er alltid en god idé å supplere rammen din med en elegant passepartout! Med en passepartout skaper du en effektfull og eksklusiv innramming der motivet kommer enda mer i fokus. I tillegg beskytter du motivet ditt ved å forhindre kontakt med glasset i rammen.

I tillegg til hundrevis av standardstørrelser i mange forskjellige og stilige farger, tilbyr vi også passepartouter etter spesialmål for deg som har et bilde med uvanlige mål. Velkommen til vårt sjenerøse utvalg av passepartouter!

Farge (fremside)
Farge (kjerne/skråkant)
Bildeåpninger
Passende bildestørrelse
Yttermål passepartout
Fargenyanse
Butikk
Vis flere filter
  Filtre
  X

  Filter

  • Farge (fremside)
  • Farge (kjerne/skråkant)
  • Bildeåpninger
  • Passende bildestørrelse
  • Yttermål passepartout
  • Fargenyanse
  • Pris
  • Butikk
  Viser 1 - 100 av 1757 produkter
  -33%
  Passepartout Canson Svart (Hvit kjerne) 40x100 cm (29x90)

  Passepartout Canson Svart (Hvit kjerne) 40x100 cm (29x90)

  26 in stock online
  Manufacturer: Galleri 1
  This product will be discontinued when sold out
  Open 51057709 in admin

  Passer til bilde i størrelse 30x91 cm / Passer til ramme i størrelse: 40x100 cm

  299.90 ,- 449.90 ,-
  Passepartout Antique White - Målbestilt

  Passepartout Antique White - Målbestilt

  Manufacturer: Egen tillverkning - Passepartouter
  Open 51040563 in admin

  Antikkhvitt passepartout som gir ditt bilde et eksklusivt uttrykk

  Fra 179.90 ,-
  Maksmål: 81x120 cm
  Viser 1 - 100 av 1757 produkter

  Vi har en passepartout til alle anledninger!

  Som du ser ovenfor er det mye å tenke på når man skal velge hvilken type passepartout man skal kjøpe. Vi er alle ulike, og vi har også helt ulike stiler. Hvis det er nettopp en passepartout du ser etter har du i alle fall kommet til rett sted, for her finnes det mye å velge i!

  Vi er nøye med å sørge for at utvalget vårt er fylt til randen for at alle skal finne det rette, uansett om det gjelder rammer, postere, passepartout eller noe annet innen dette segmentet. Du vil altså kunne finne det du ser etter her, og du vil dessuten kunne finne flere andre fine og nyttige småting!

  Hvis du er på utkikk etter for eksempel en passepartout i hvitt,kan du kanskje også kjøpe en i svart for å se om det kan bli en favoritt.Eller hva med å kjøpe et motiv som kan brukes sammen med din nyinnkjøpte passepartout? Uansett hvordan du velger å gjøre det, vil du ikke bli skuffet over utvalget vårt – det kan vi love deg!

  Vi har svært gode og rimelige produkter, og du kommer til å merke det når du ser deg rundt. Hvis du kjøper passepartout her hos oss får du et både godt og billig produkt i ett. Er det mulig å få begge deler? Ja, uten tvil, og passepartoutene vi selger er et godt eksempel på dette!

  Sjekk gjerne ut anmeldelsene fra kundene våre, for det er alltid bra å vite hva andre synes om produktene før man kjøper dem. Hvis den spesifikke passepartouten du er interessert i får 5 stjerner så blir det selvfølgelig et enklere valg, så sørg for å ta en titt på anmeldelsene. Det vil du vinne på!

  Passepartout er det perfekte alternativet for deg som vil gi dine bilder det lille ekstra når de rammes inn. En passepartout er også perfekt om du vil sette sammen en fin fotocollage av favorittbildene dine, eller hvorfor ikke som en fin og personlig gave til en du er glad i?

  En passepartout skal alltid være PH-nøytral og syrefri, hvilket innebærer at det ikke vil påvirke dine bilder når de eldes. Ettersom vi er varsomme med bildene dine kan du alltid regne med å kun finne passepartouter som oppfyller disse kravene hos oss.

  Verdt å tenke på ved valg av passepartout
  Når du skal velge hvilket paspatur som passer best til ditt bilde finnes det et par ting som er lurt å ha i baktankene.

  1. Ferdig eller målbestilt?
  For mange bildestørrelser finnes det ferdige passepartouter i flere ulike farger å velge mellom. Da er det bare å søke på den størrelsen som passer ditt bilde og velge hvilket passepartout du foretrekker. Ferdige passepartouter finnes i standardstørrelser fra 10x15 cm opp til 70x100 cm, og et antall ulike farger, både ensfargede og med farget kjerne.

  Har du et bilde i et uvanlig format, eller trenger en paspatur til en særegen ramme som ikke har standardstørrelse, så fungerer det alltid med en målbestilt passepartout. Du angir da hvor stor hele din passepartout skal være, samt huvo stort hullet til bildet skal være (les mer om hvordan du bestiller målbestilt passepartout nedenfor), så skjærer vi det til i vårt rammeverksted.

  2. Hva slags type passepartout?
  Tenker du deg en vanlig passepartout med kvadratisk eller rektangulær åpning til et bilde? Kanskje hadde du tenkt å lage fotocollage med mange bilder, eller søker en passepartout med oval åpning til det gamle svarthvite fotografiet av farmor? Her finnes det mange valgmuligheter så du kan finne det som passer deg, både blant de ferdige og de målbestilte passepartoutene.

  3. Hvilken farge?
  Hvit er den absolutt vanligste fargen på passepartout, og hvitt passer til de aller fleste bilder. Men en farget passepartout kan løfte opplevelsen av bildet et hakk ytterligere, og gi din innramming det lille ekstera. Tenk på fargene i bildet ditt, kan en farget passepartout plukke opp noen av fargene i bildet på et fint vis? Kanskje en svart passepartout kan få bildet til å synes bedre?
  Flere passepartouter finnes også med farget kjerne (standard er hvit kjerna), les mer om det lengre ned.

  Ulike varianter av passepartout

  - Farget kjerne
  At en paspatur har en farget kjerne innebærer at passepartoutet har en farget overflate, og en annen farge innerst (kjerne), så man kan se den indre fargen langs de tynne, skråskjærte kantene i bildeåpningen, nærmest motivet.

  Hvit passepartout med svart kjerne, og svart passepartout med hvit kjerne.

  - Passepartout i to lag
  Her bruker man to passepartouter i ulike farger for å skape en fin effekt, noe som gir det lille ekstra til innrammingen. Hvitt og blått eller rosa til dåpsfoto, eller hvorfor ikke hvitt og rødt til de herlige julbilde?

  - Collagepassepartout
  Det perfekte passepartoutet når du vil kombinere flere sammen bilder i samme innramming. Det finnes mange varianter å velge blant, fra de med plass til 2 bilder, helt opp til passepartouter med plass til hele 16 bilder. Man bør tenke på at bildene man vil ha med skal passe størrelsen på de bildeåpningene som er i passepartoutet. Har et passepartout mange bildeåpninger innebærer det ofte mindre bilder, enn til et passepartout med for eksempel 2 bilder.

  Collagepassepartouter med plass til 2, 4, og 16 bilder.

  - Passepartouter med annerledes form på åpningen
  Ikke alle passepartouter har firkantede åpninger. Hvorfor ikke velge en med hjerteformet åpning til den personen som har en spesiell plass i ditt hjerte, en passepartout med sirkelrund åpning for å fokusere på en hvis del av motivet i bilden, eller en morsom passepartout med annerledes kant?

  Målbestilt passepartout
  Når ingen av de ferdige passepartoutene passer bildet ditt, kan du velge å bestille en målbestilt passepartout. Du fyller inn dine mål og ramverkstedet vårt skjærer det til for deg. Alle målbestilte passepartouter skjæres ut på et kraftig 1,8 mm syrefri passepartoutkartong fra Canson. Med et målbestilt passepartout får du akkurat det passepartoutet du vil ha til ditt bilde.

  Tips til bestilling av målbestilt passepartout:

  1. Yttermål passepartout
  Yttermålet på ditt passepartout skal være samme mål som på rammen du skal sette det i, det er altså størrelsen på hele passepartoutet.
  Eksempel: Din ramme er 30x40 cm. Yttermålet på passepartoutet skal da være 30x40 cm.

  2. Innermål/åpning
  Ta mål av bildet som du skal ha i passepartoutet. Innermålet på ditt passepartout skal være minst 1 cm mindre enn bildets ytre mål. Om du angir bildets totale mål som innermål blir åpningen eksakt like stort som bildet, og det blir vanskelig å montere pent uten at det oppstår gliper.
  Eksempel: Ditt bilde er 20x30 cm. Innermålet på passepartoutet skal da være 19x29 cm.

  3. Hvor bred skal en passepartout væra?
  Vi anbefaler alltid å ha minst 5 cm passepartout rundt bildet (som i eksempelet over) for å få en fin balanse i innrammingen. Med en for tynn passepartout kan bildet se inneklemt ut, så bytt heller til en litt større ramme om den blir for tynn. Er det en mindre ramme du vil ha passepartout til, så kan det derimot passe at kanten er lite tynnare en 5 cm.
  (Den minste kanten du kan ha rundt bildet er 2 cm, ettersom en smalare kant ikke kan lages)

  Montering av passepartout
  Se til at du har en ren flate når det er tid for å montere inn bildet i passepartoutet.
  Riv to biter av passepartoutteipen, og fest disse som hengsler på baksidan av bildet ditt. Tanken er at bildet skal henge fritt i passepartoutet. La bildet ligge med framsiden og den klebrige siden av teipen opp, og legg din passepartout over. Trykk til så teipen festes på passepartoutets bakside. Nå sitter bildet teipet i overkant på passepartoutet, og henger fritt.
  Ta vekk bakstykket fra rammen din, legg i passepartoutet med bildet og sett tilbake bakstykket.

  Husk alltid å bruke syrefri monteringsteip, så bildet ditt ikke blir skadet over tid!

  Hvordan er det med angrerretten egentlig?
  For ferdige passepartouter gjelder angrerett på samme måte som for andre produkter.
  For målbestilte passepartouter gjelder ikke angreretten, ettersom passepartoutet lages spesiellt til deg etter dine unike mål.