Sker, vennligst vent...
Fraktfritt over 999,- (99,-) Leveringstid 1-4 arbeidsdager Åpent kjøp i 90 dager 23 96 41 12 info@bgafotobutikk.no

NÅ: 25% rabatt på alle postere! »

Ta en kikk på våre trendy posterer

Å henge opp bilder på en betongvegg

Å henge opp rammer på betongvegger er ikke alltid det enkleste. Her har vi samlet våre tips om hvordan du bør gjøre det, og hva du bør tenke på.

Hva slags oppheng skal jeg bruke på betongvegger?

Skal du henge opp bildene dine på en betongvegg? Her kommer noen tips om hva du bør tenke på for at bildene dine skal få det beste opphenget.

Vi selger to forskjellige bildeoppheng til betongvegger – bildekroker og skruer/plugger. Alt avhenger av hvor tungt bildet du skal henge opp, er. Det finnes mange forskjellige typer betong, og det er vanskelig å si hvilken krok som vil passe best til din vegg. Generelt kan man si at bildekroker passer bedre til lettere bilder, mens skruer og plugger passer bedre til tyngre bilder.

Hva bør jeg tenke på før jeg henger opp bildet mitt?

Sørg for at du har alt du trenger hjemme før du begynner, så blir det lettere. Mål opp hvor bildet skal henge, og lag et lite merke med blyant på veggen. Dermed ser du lett hvor du skal henge opp bildet ditt. Benytt gjerne et vater når du henger opp bildene dine, så blir det rett og pent!

Heng opp bilder med bildekrok på betongvegg

En bildekrok er en plastkrok man slår inn i veggen. Bildekroker fås i mange forskjellige størrelser. Dette alternativet er praktisk når du skal henge opp lettere bilder hvor du ikke trenger å bore i betongveggen, og hvor hullene er små. For oppheng med bildekrok trenger du bare en hammer.

En anbefaling er å være forsiktig når du spikrer inn stiften, slik at du ikke treffer selve kroken. Dersom kroken skades, er det fare for at stiften slipper fra kroken eller veggen, og at kroken mister bærekraften.

Slik gjør du:

 • Merk av hvor kroken skal sitte.
 • Spikre gjerne litt i stiften slik at den slipper plasten fra bildekroken før du spikrer den i betongveggen.
 • Hold bildekroken med selve kroken på merket du laget i veggen da du målte – da havner opphenget på bildets bakside nøyaktig på kroken.
 • Spikre kroken inn i betongveggen, men vær forsiktig slik at du ikke treffer plasten med hammeren!
 • Kjenn etter om kroken sitter skikkelig fast før du henger opp bildet ditt.
 • Hvis du er bekymret for at en krok kan være for svak, kan du med fordel bruke to bildekroker og fordele bildets vekt på begge krokene.

Heng opp bilder med skrue og plugg på betongvegg

Har du litt tyngre bilder som du ønsker å henge på en betongvegg, anbefaler vi at du bruker skrue og plugg. Du trenger drill for å bore større hull, men bildet kommer til å sitte godt fast og risikerer ikke å ramle ned. For oppheng med skrue og plugg trenger du en drill.

Slik gjør du:

 • Plugg i betongveggMerk av hvor bildet skal sitte.
 • Når du bruker skrue og plugg for å henge opp et bilde på en betongvegg, må du bore et hull i betongen som passer pluggens bredde og lengde.
 • Sørg for å bore slik at nesten hele skruen går inn i hullet.
 • Trykk deretter pluggen inn. Hjelp til med en hammer det siste stykket, hvis det trengs.
 • Skru deretter skruen inn ved hjelp av en drill eller et skrujern. Skruen skal sitte nesten hele veien inn.
 • Når bildet henger rett på skruen, skal det ikke glippe, men sitte tett mot veggen. Bruker du et oppheng med ståltråd, tråd eller vaier, kan du bli nødt til å korte den av for at bildet skal henge nærmere veggen.