Magazine

Her kan du inspireres av våre guider, innredningstips og annen god lesning.

  Din guide til den perfekte passepartoutfargen

  I en verden der detaljer er viktige, kan vi hos BGA stolt presentere vår nøye utvalgte kolleksjon av passepartouter i ikke mindre enn syv forskjellige hvite fargenyanser.
  Hver fargenyanse er unik, skapt for å komplettere og framheve kunstverkene de omgir. Fra blendende Superhvit til den myke og innbydende Creme - vår kolleksjon tilbyr noe for enhver kunstner, samler og interiørelsker.

  La oss ta en nærmere titt på de syv hvite fargenyansene som definerer kolleksjonen vår.

  Ram in din Diamond Painting

  Diamond painting, også kalt diamantmaling og diamantmaling på svensk, er noe som har blitt veldig populært. Ikke så rart – et diamantmaleri er virkelig noe eksklusivt og en morsom hobby for deg som liker å drive med håndverk. Du lager ditt diamantmaleri selv og selve prosessen bak det ferdige resultatet er en morsom bonus. Når du har laget et diamantmaleri, kan du ramme det inn i en fin ramme for å få et glitrende maleri i hjemmet ditt som virkelig blir et blikkfang!

  Scrapbooking - Et kreativt tidsfordriv

  Vil du gjøre noe kreativt og samtidig få en veldig fin detalj for hjemmet? Så sjekk ut de nye Coffee Table fotoalbum fra KAILA som er perfekte for utklippsbok!

  Skap en unik bildevegg med skikkelig WOW-faktor

  Nå for tiden blir det stadig mer uvanlig å se et enslig maleri henge på en vegg i noens hjem. Stadig flere lager større bildevegger. Ikke så rart, å samle ulike kunstverk sammen på én vegg i hjemmet skaper virkelig en stilig og personlig følelse!

  Lag dynamikk med en asymerisk speil

  Noe som er veldig blitt trendy, og som vi har sett i flere hjem den seneste tiden er asymetriske speil. I tillegg til de mange funksjonene som et speil har, skaper et asymmestrisk speil en dynamisk og trendy følelse i hjemmet ditt med sin særegne form og stilige utseende.

  Slik rammer du inn canvasbilde

  Et canvasbilde med kileramme er ofte veldig fint som det er, og mange velger å henge det opp på veggen slik. Men hvis du vil gjøre canvasbildet ditt enda mer «bildeaktig», kan du velge å ramme inn hele canvasbildet – sammen med kilerammen.

  Store rammer - stor wow-faktor!

  Hvis du er på utkikk etter et skikkelig blikkfang i hjemmet ditt, kan vi tipse deg om å utsmykke noen av hjemmets vegger med et skikkelig stort bilde. Resultatet kan bli helt enestående – bare se nedenfor!

  Interiør i stuen - stilinspirasjon!

  Stuen – vanligvis det største rommet i hjemmet og der man som oftest tilbringer mest tid. Derfor er det viktig at stuen er ekstra koselig, og det kan være spennende å se hvordan dette gjenspeiler seg i forskjellige ting hos forskjellige individer og familier. Her kommer litt inspirasjon fra flotte stuer som alle har forskjellige stiler!

  Bak motivene: Møt designeren Tim Hansson

  «Kunsten min er forenklet der jeg forsøker å kombinere sport, kunst og design på min egen måte.»

  Gi en hyllest til kunsten med en Frida Kahlo-poster

  Frida Kahlo – en viktig del av kunsthistorien, kan nå bli veggkunst i hjemmet ditt.

  Interiør gang - tips og inspirasjon!

  Gangen – det første man møter i hjemmet. For både deg selv og andre som kommer på besøk. Det er med andre ord et veldig viktig rom. Her er 8 tips til hvordan du kan gjøre gangen din praktisk og romslig, men også stilig og innbydende.

  Forskjellen mellom ulike fotoalbum

  Fotoalbum med fotolommer, selvklebende albumsider eller lim-inn-selv-album? Det finnes fordeler med alle slags albumtyper, og valget av fotoalbum er derfor rett og slett avhengig av hva du prioriterer: enkelhet eller fleksibilitet?

  Bildevegg - mal eller inspirasjon?

  Dynamisk. Stilig. Unik. En bildevegg kan være mange ting. Fremfor alt skaper det en koselig og personlig følelse i hjemmet ditt, og det gir også rom for variasjon. Her finner du både maler og inspirasjon til bildeveggen din!

  Fotorammer - collage

  Det er mulig å lage en bildecollage i en vanlig ramme, men det kan være litt tungvint. Derfor finnes det ferdige fotorammer for collager – såkalte collagerammer – slik at du enkelt og greit kan lage en collage av de flotte fotominnene dine.

  Len bildene mot veggen!

  Ofte føles det som en selvfølge å henge opp bildene på veggen, men i mange tilfeller kan det være minst like fint bare å lene dem mot veggen. Her er bildebevisene!

  Passepartout hvit, hvitere, hvitest - en nyansesammenligning

  Du har altså bestemt deg for en hvit passepartout til bildet ditt? Et utmerket valg som utvilsomt vil gi deg en lekker og eksklusiv innramming. Det finnes imidlertid flere nyanser å velge mellom: Er du ute etter en kraftig hvit passepartout, eller en som gir et litt varmere og mykere inntrykk? Her viser vi nyanseforskjellene mellom de ulike hvite passepartoutene våre!

  DIY: Lag ditt eget speilbord - på 10 minuter!

  Å skape sitt egen eksklusive speilbord trenger ikke være vanskeligere enn å plassere et speil på et sofabord – det beviser virkelig vår kreative kunde Michelle. Slik gjorde hun det!

  Smale rammer eller brede rammer - hva er forskjellen?

  Hvor bred rammelisten er, spiller virkelig en stor rolle for resultatet av innrammingen din. Her viser vi hvordan samme motiv oppleves med tre ulike rammebredder.

  Ulike bildeglass - hvilket skal jeg velge?

  Floatglass, antirefleksglass og pleksiglass – hva er egentlig forskjellen? Og hvilke ulike egenskaper har de forskjellige glassene? Les videre!

  Bilde med uvanlige mål - hvordan finner jeg en ramme som passer?

  Har du et bilde med litt uvanlige mål som du har problemer med å finne en passende ramme til? Det finnes utallige standardstørrelser på rammer, men for motiver med uvanlige mål kan det likevel være vanskelig å finne akkurat den rammen du trenger. Heldigvis finnes det løsninger!

  Svarthvite postere - alltid tidløst og stilrent

  Svarthvite plakater finnes i alle mulige motiver og stilarter. De har likevel en ting til felles: Svarthvite postere passer inn i alle hjem og smelter elegant inn i interiøret ditt – uansett hvilke øvrige farger du har valgt. Her får du litt svart-hvitt-inspirasjon!

  Bak motivene: Møt designeren Gabriella Roberg

  «Ofte tar jeg utgangspunkt i en tanke, men min utålmodighet og iver pleier å ta kommandoen over prosessen.»

  Hva er forskjellen på matt og blankt fotopapir?

  Skal du fremkalle eller forstørre bildene dine? God beslutning! Men nå kommer den neste beslutningen du må ta: Hvilket fotopapir skal du velge – matt, halvmatt eller blankt? Under forteller vi litt om hvilken type fotopapir som egner seg best for akkurat ditt formål.

  Gjør hjemmet klart for høsten 2020

  Hjemmet har virkelig havnet i fokus de siste månedene. At vi tilbringer mesteparten av tiden vår – både fritiden og arbeidstiden – innenfor hjemmets fire vegger har gjort at mange legger stor vekt på å få det koselig rundt seg.

  Posters med yoga og andre stilfulle motiver

  Namaste. Vi kan alle trenge litt stillhet i tilværelsen. Med hjelp fra en beroligende innredning kan vi stresse ned og kjenne oss mer harmoniske i hjemmene våre. Under får du litt inspirasjon til posters og prints med rolige, stilfulle motiver. Posters som kan minne deg om å stoppe opp av og til – og ta et dypt åndedrag.

  Dunkelt og koselig - slik lykkes du med en mørk innredning!

  Det høres kanskje ut som en merkelig idé å bryte tradisjonelle retningslinjer med å innrede hjemmet i mørke toner. Lyst og friskt har lenge vært en av våre mest aksepterte interiørtrender, og noe mange streber etter å oppnå. Sannheten er at med de rette knepene kan en mørk innredning ikke bare bli koselig, men også dramatisk og luksuriøs!

  Gulvspeilet - så praktisk, så elegant!

  Hvis du trenger et helkroppsspeil, men ikke vil bore og henge opp noe stort på veggen, er gulvspeilet et veldig godt alternativt. Gulvspeil finnes i alle mulige varianter og stiler – trendy og tradisjonelle. Gulvspeilet har mange praktiske funksjoner, samtidig som det er en stilfull innredningsdetalj som skaper lys og rom i hjemmet ditt.

  Smakfulle posters til kjøkkenet

  Posters til kjøkkenet finnes med alle mulige forskjellige motiver – alt fra stilrene og praktiske til kreative og humoristiske. Bilder til kjøkkenet skaper en hjemmekoselig følelse og kan gi kjøkkenet en personlig touch. Her kommer litt inspirasjon!

  La deg inspirere av runde speil!

  Runde speil har for lenge siden flyttet ut av baderommet og inn i alle hjemmets rom. I dag ser vi runde speil i både soverom og stuer, i gangen eller i spisestuen. Og det er virkelig noe spesielt med runde speil. Mykheten og elegansen. For ikke å snakke om de magiske egenskapene som speil generelt – og kanskje runde speil spesielt – besitter. Speil skaper rom og lys, og de kan speile både deg og personligheten din. Her får du litt herlig inspirasjon til bruk av runde speil!

  Lekne posters till barnerommet

  Det er vanskelig å innrede et barnerom uten et smil om munnen. Det er en god anledning til å finne frem sitt eget barnesinn, og til å drømme seg bort i den magiske verdenen som tilhører barna. Barnebilder og posters er enkle måter å gjøre barnerommet mer hjemmekoselig, drømmende, personlig og lekent på – og nedenfor får du litt inspirasjon!

  Innredning til vaskerommet

  Ser du etter innredning til vaskerommet? Kanskje du har totalrenovert vaskerommet og leter ivrig etter de siste detaljene til innredningen, eller kanskje du bare vil piffe opp et rom som har behov for det akkurat nå? Vi vet at vaskerommet kanskje ikke er hjemmets mest inspirerende rom, men det er mulig å gjøre vaskerommet mer inspirerende – her får du noen tips!

  6 tips til personlige gaver til gudforelder eller fadder

  Har du en gudforelder eller fadder du har kjær, som du vil finne en ordentlig fin gave til? Personlige gaver er alltid godt tatt i mot, ettersom de viser at man har tenkt og anstrengt seg litt ekstra for denne viktige personen. Her får du 6 tips til personlige gaver til gudforelder eller fadder!

  La speilet speile personligheten din - 5 speil med personlig karakter

  All ære til stilrene og klassiske speil – det er alltid en god idé og et veldig sikkert kort. Men noen ganger vil man kanskje ha noe som skiller seg ut litt, et speil med en original form eller med et lekent design. Et speil som ikke bare kan speile deg og omgivelsene dine, men også personligheten din. Her kommer det litt inspirasjon til speil man legger merke til – på en positiv måte!

  Bak motivene: møt designeren Sanny

  ”Kreativ utforming er en slags terapi for meg”

  Henge opp speil på betongvegg - slik gjør du det!

  Det kan føles overveldende og vanskelig å henge opp et speil på en betongvegg – spesielt hvis du aldri har gjort det før. Men ta det rolig, vi guider deg steg for steg!

  4 uvanlige måter å bruke et speil på

  Speil, speil på veggen der – eller? Speil er riktignok både praktiske og dekorative som vegghengt innredning, men faktum er at det finnes mange flere bruksområder for denne populære interiørdetaljen. Nedenfor lister vi opp fire litt uvanlige måter å bruke speil på!

  Skap et harmonisk hjem med jordnære toner

  Vi føler oss rolige og harmoniske i naturen. I en hverdag som ofte er stressende, er det derfor ikke så rart at akkurat naturnær innredning har vært på tapetet en stund — og at den trenden fortsetter.

  Skap lys og rom med speil

  Alle har nok fått med seg at speil har gått fra å være en ren funksjonsmessig komponent til en vakker innredningsdetalj. Men speilets funksjon stopper ikke der. Med en strategisk plassering kan speilet nemlig skape lys, rom, dybde og andre dekorative effekter i hjemmet ditt. Vi våger å påstå at du med riktig speil – og litt tanke bak – kan skape magi!

  Årets farge 2020

  Her forteller litt vi om årets farge, og hvordan du med enkle grep og få kostnader kan freshe opp hjemmet med denne fargen. Årets farge er det bedriften Pantone som velger, og i år falt valget på klassisk blå.

  Bildevegg guide - Slik lager du veggen din

  Her viser vi forskjellige typer bildevegger til hjemmet ditt. Vi håper du vil bli inspirert og finne noe du liker. Vi deler også ferdige maler, gir tips og triks og viser deg hvordan du kan planlegge en flott vegg.

  Tips til bildeveggen din

  Skal du plassere bildeveggen din over en seng, sofa eller et annet møbel, bør du gå ut fra møbelets bredde og plassere dine posters sentrert over disse.

  Bildevegger

  Her presenterer vi vidunderlige bildevegger og perfekte par, der du få inspirasjon til å innrede hjemmet ditt med nye bilder fra oss. Klikk på bildet for å kjøpe hele eller deler av bildeveggen. Vil du ha tips for hvordan du selv kan lage en bildevegg, finner du her en guide til hvordan du bygger din egen bildevegg »

  Alt om passepartouter

  At bruke passepartouter til innrammede bilder er i dag meget populært . Det er kanskje ikke så overraskende siden det bringer med seg flere fordeler.

  Verdt å tenke på når du skal fremkalle bildene dine

  Å fremkalle bilder er kanskje ikke fullt så vanlig i dag som det var før de digitale kameraene. Men det er fortsatt veldig mange som velger å skrive ut sine bilder for å ramme dem inn, sette dem i et fotoalbum eller lage vakre scrapbooks hvor de samlet sine beste minner. Fordelen i dag er selvfølgelig at du enkelt kan velge å fremkalle kun de beste bildene.

  Fotovegg - Tips og inspirasjon for fotovegger

  Det finnes svært mange ulike måter man kan henge opp bildene sine på. Er det kun snakk om et bilde, så er ikke det særlig vanskelig å få til. Skal man derimot henge opp flere bilder på en og samme vegg, burde man tenke gjennom dette litt ekstra på forhånd. I denne teksten har vi valgt å fokusere på de vanligste og enkleste metodene for å få til en lekker bildevegg. Les gjennom disse tipsene for å få mest mulig ut av dine bilder og malerier.

  Finn riktig ramme til riktig bilde

  Det å finne riktig ramme er ikke alltid så lett. Her har vi prøvd å samle våre vanligste tips og råd for at du skal finne riktig ramme!

  Heng opp bildene dine uten å lage merker i veggen

  Henge opp bilder uten spiker eller skruer, og uten å lage merker i veggen - er det mulig? Ja, det er det. Her forteller vi mer om hvordan du raskt og enkelt henger opp bildene dine på noen få minutter uten verktøy. Vi har produktene du trenger for oppheng til bilder uten å lage hull i veggen!

  Ram inn LP-omslag

  En perfekt måte å gjøre hjemmet ditt personlig og unikt på, med ett enkelt bilde – eller hvorfor ikke en hel bildevegg?

  Slik lager du bildeveggen din

  Her samler vi praktiske tips og triks om hvordan du enklest mulig lager en bildevegg

  Å velge en passende fotoramme

  Å velge riktige fotorammer til bildene er mye moro, men kan også være litt vanskelig. 

  Å henge opp bilder på en betongvegg

  Å henge opp rammer på betongvegger er ikke alltid det enkleste. Her har vi samlet våre tips om hvordan du bør gjøre det, og hva du bør tenke på.

  Å henge opp bilder på gipsvegg

  Her finner du vår guide som viser hvor enkelt det er å henge opp rammer på gipsveggene dine.

  Tips & Triks til hvordan man tar fine babybilder

  Å ta bilder av det viktigste man har er ikke alltid så lett. Alle babybilder er såklart søte på grunn av motivet, men hva skal man gjøre for å få til det lille ekstra i et bilde? Det skal vi gå igjennom her.

  Hvor stort er et fagbrev - og hvilken ramme skal jeg velge?

  Har du fått et fagbrev? Gratulerer! Det er alltid noe å være stolt over, og noe som absolutt hører hjemme på veggen i hjemmet ditt eller på kontoret. En fin og passende ramme er en selvfølge – men hvor stort er egentlig et fagbrev, og hvilken ramme skal man velge?

  Puslespillrammer - sett ramme på puslespillet ditt

  Føles det lite tilfredsstillende å måtte putte puslespillet tilbake i esken etter at du har brukt flere dager på å pusle det? Hvorfor ikke heller ramme det inn og henge det opp på veggen!

  Bilderamme eller fotoramme - er det noen forskjell på disse rammene?

  Selv om motivet som regel er i fokus, kan en ramme virkelig utgjøre en stor dekorativ forskjell. Rammen er altså ikke bare et praktisk verktøy for å få noe vakkert opp på veggen, den kan virkelig supplere og forsterke følelsen i motivet. Men hva er egentlig forskjellen mellom en fotoramme og en bilderamme?