Vanlige spørsmål

Her finner du svarene på noen av de vanligste spørsmålene vi får.

Ring gjerne vår kundeservice på telefon 23 96 41 12 om du ikke finner det du leter etter.

Vanlige spørsmål

Produktspørsmål:


Vanlige spørsmål

Det er et produkt jeg ikke finner i nettbutikken. Kan dere hjelpe meg?
Svar: Vi prøver å ha et så komplett sortiment som mulig, men kan dessverre ikke ha alt. Om det noe spesielt du savner, så gi oss gjerne beskjed. Vi vil alltid prøve å finne akkurat det du leter etter.


Hva er forskjellen mellom postere, prints og plakater?
Svar: Vi bruker flere måter å beskrive det samme produktet, for å gjøre produkttekstene mer leservennlige. I prinsippet er det ingen forskjell mellom postere, prints og plakater, hva vi mener er at noe er trykket på papir, for eksempel fotografier eller grafiske illustrasjoner. Papiret kan være av forskjellige kvaliteter, blankt eller matt, og med varierende tykkelse, det er vanligvis angitt på produktet hvilket materiale den er printet på. Er du i tvil, ikke nøl med å kontakte kundeservice for mer informasjon.


Hva gjør jeg om jeg vil returnere produktene jeg har bestilt?
Svar: Du kan velge mellom å levere returen direkte i butikken vår i Oslo, eller sende inn produktene med Bring eller Postnord f.eks. Du behøver ikke si fra på forhånd at du skal returnere varer, du kan bare komme innom butikken eller sende inn pakken til oss.

Levere i butikk:
Du kan levere alle returer direkte i butikken vår uten kostnad. Adresse og åpningstider finner du her.

Sende inn til oss:
Når du sender inn produktene til oss så står du selv for kostnaden for returfrakten og den tilbakebetales ikke. Legg alltid med følgeseddelen som fulgte med i pakken når du returnerer og skriv på at du vil returnere varene. Du sender tilbake produktene dine via nærmeste Post i Butikk eller postkontor. Husk å emballere produktene godt så de ikke skades under frakten. Du kan også kjøpe en returseddel av oss som vi sender deg på e-post eller som brev om du ikke har tilgang til en skriver. -Klikk her- for å bestille returseddel (gjelder produkter med maksmål 70x100 cm).

Returadresse:
BGA Fotobutikk
Vogts gate 64
0477 Oslo

Om produktene ikke er åpnet får du tilbake hele beløpet (inkl. frakten du betalte når du bestilte), er produktene åpnet eller brukt har vi rett til å gjøre et prisavdrag om produktet har sunket i verdi.


Hvordan finner jeg enklest det jeg søker?
Svar: Hvis du for eksempel er på utkikk etter en Sort ramme i 20x30 cm, er det tre måter at gjøre dette på, og du velger den som er enklest for deg. Du kan bruke søkelinjen, søke i de ulike underkategoriene eller bruke vår filtre.

Den enkleste måten er at gå rett til den aktuelle produktkategorien og filtrere frem det du ønsker. Du gjør dette ved å se på menyen til venstre, og i dette tilfellet velger Rammer. Deretter kan du se hele vårt rammesortiment og har mulighet til å filtrere på både "farge" og "bildestørrelse" for å finne akkurat det du leter etter!


Jeg finner ikke min faktura / Jeg trenger en fakturakopi
Svar: Alle våra fakturaer til privatpersoner håndteres av Klarna. Deres hjemmeside finner du på  www.klarna.no
Gjelder ditt spørsmål faktura til foretak, når du vår kundeservice på 23 96 41 12.


Jeg har spørsmål om et produkt
Svar: Hvis du synes noe er uklart eller vil vite mer om noen av produktene våre, er du velkommen til å kontakte oss via chat, e-post eller telefon. Vi svarer raskest via chatten, du finner den rosa chatboksen nederst til høyre. Du kan også sende en e-post info@bgafotobutikk.no, eller ringe vår kundeservice på 23 96 41 12, og vi hjelper deg gjerne.

 


Jeg har spørsmål om min faktura
Svar: Alle våre fakturaer til privatpersoner håndteres av Klarna. Deres hjemmeside finner du på  www.klarna.no.
Gjelder spørsmålet ditt faktura til foretak, når du vår kundeservice på 23 96 41 12.


Jeg vil ikke bestille via Internett - Hva gjør jeg?
Svar: Du kan ringe vår kundeservice på telefon 23 96 41 12, så kan du gjøre din bestilling via telefon.

Kan alle rammer henges både vertikalt og horisontalt?
Svar:
Ja, alle rammer (med mindre det står tydelig i produktbeskrivelsen at de ikke kan, men det dreier seg om svært få rammer) har veggfester for å monteres både i liggende og stående format. Så om ditt bilde for eksempel er 50x70 så passer den helt utmerket i en ramme som er 50x70 cm.


Kan jeg endre eller kansellere bestillingen min?
Svar: Når du har bestilt, er det i de fleste tilfeller ikke mulig å endre eller kansellere bestillingen din når vi plukker og kompilerer bestillinger kontinuerlig. Hvis du har mottatt en fraktbekreftelse, kan vi ikke gjøre noen endringer i det hele tatt.

Vi anbefalerat du kontakter oss via chat hvis du ønsker å endre eller kansellere, hvor vi vil svare raskt og kan hjelpe deg videre på best mulig måte. For å kontakte oss via chat, klikk på den rosa chatboksen nederst til høyre. Selvfølgelig kan du angrealle IDer når du har mottatt varene dine.


Hva skjer om jeg ikke kan eller vil hente ut min pakke?
Svar:
For alle pakker som ikke hentes innen 14 dager belaster BGA Fotobutikk kunden en avgift. Avgiftens størrelse avhenger av hvor stor pakken er. For pakker i normal størrelse opptil 78x108 cm, er beløpet 299,90 kr. Ved større forsendelser debiteres en avgift på 599,90 kr. Avgiften tilsvarer de faktiske kostnadene for returfrakt, ekspedisjonsgebyr og håndtering sammenlagt. Betalingsvilkår er 15 dager. Ved for sen betaling tilkommer en purregebyr (50kr) samt forsinkelsesrente og eventuelt inkassokostnader. Om du angrer ditt kjøp når pakken er sent fra oss må du hente ut pakken på ditt lokale postkontor og sende den tilbake til oss.


Rabattkode, hva er det?
Svar: Det er en bokstav-/tallkombinasjon eller et ord som gir en rabatt på bestillingen din. Våre rabattkoder er ofte sendt ut via sosiale medier eller nyhetsbrev, og har da en begrenset gyldighetstid, men dette er unntakstilfeller da vi vanligvis ikke arbeider med rabatter. Har du en rabattkode så vet du mest sannsynlig om det. Ellers kan du hoppe over denne boksen. Vi deler dessverre ikke ut rabattkoder på forespørsel.


Tilbyr dere rabatter?
Svar: Om foretaket ditt vil kjøpe et større antall av våre produkter gir vi gjerne et tilbud. Oppgi hvilket produkt eller type produkt (så hjelper vi til med å lage et passende forslag), angi også når du senest må ha din bestilling.


Produktspørsmål

Fremkalling av bilder - Hvilket papir skal jeg velge?
Svar: Hos oss kan du velge mellom 6 ulike papirtyper med ulike bruksområder og formål. Papirtypene du kan velge mellom er følgende:

Standard - Photo Luster 260 g
Dette er vårt standardpapir som passer bra til alle typer bilder og er vårt standardvalg når du skal gjøre enkle forstørrelser som skal rammes inn. Papiret kommer fra Hahnemühle som er verdensledende på fotopapir og har en halvblank overflate.

Standard - Photo Glossy 290 g
Helblankt fotopapir fra Hahnemühle som gir bildene dine en glansfull overflate, egner seg ikke for innramming uten passepartout da helblanke bilder har en tendens til å klistres fast i glasset. Et perfekt valg når du vil ha helblanke bilder til fotoalbum eller i andre sammenhenger uten ramme.

FineArt - Bamboo 290 g
Verdens første FineArt papir som er laget av bambusfiber. Gir dine bilder en unik følelse som passer ekstra bra til varme og svarthvitt motiver.

FineArt - Photo Rag 308 g
Kunstpapir som er laget av 100% bomull. Det gjør Photo Rag til en av de mest populære valgene til forstørrelser med høy kunstnerisk kvalitet. Den fine, flate overflaten og følelsen som Photo Rag har gjør papiret allsidig og det er et ideelt valg for utskrifter til både svart-hvitt og fargefotografier og gir en imponerende dybde til alle typer bilder.

FineArt - German Etching 310 g
Hvitt kunstpapir med en finstrukturert overflate av 100% alfacellulose. Ett av verdens mest populære papir til kunst og fotografier.

Posterpapir 250 g
Et enkelt papir som passer bra til posters og enkle teksttrykk. Papiret har en matt overflate. Egner seg ikke til fotografier.


Følger glass med rammene?
Svar: Til 98% av alle rammene våre er vanlig glass inkludert. Til øvrige rammer er glasset erstattet med pleksiglass. I de tilfeller der vanlig glass ikke er inkludert, har vi skrevet dette tydelig i produktbeskrivelsen.


Kan rammene deres henges opp med ståltråd?
Svar: Opphenging av rammer med ståltråd eller vaier kan virke som en kjekk, enkel løsning, men er dessverre ikke alltid et bra alternativ. Trykket på rammen kan bli såpass ujevnt fordelt med vaier, at glasser risikerer å sprekke. Derfor fraråder vi at du bruker vaier eller annen tråd når rammen kommer med monterte veggfester som skal henges på skruer/spiker. Veggfestene er heller ikke laget for trykk fra sidene, som kommer med vaier, så da kan selve festene løsne også.

Det finnes unntak hvor vaier kan foretrekkes, og da sender vi eventuelt med vaier du kan bruke. En enkel tommelfingerregel når du kjøper rammer hos hos er helt enkelt: om det ikke følger med vaier - ikke bruk vaier/ståltråd ved opphenging.


Hva er forskjellen på de ulike typene glass til rammene?
Svar: Floatglass har en UV-beskyttelse på 40-45% og har noe bedre lysegenskaper med et jevnere overflate enn vanlig glass. Pleksiglass er en type gjennomsiktig akrylplast. Antirefleksglass er glass som er behandlet for at motivet i rammen din ikke skal forsvinne bak refleksjoner fra f.eks. lamper eller dagslys.   


Hva er forskjellen mellom en ramme, bilderamme,og en fotoramme?
Svar: Det er i utgangspunktet ingen forskjell mellom dem, men vi bruker flere navn for å beskrive samme type produkt, det gjør tekster i nettbutikken mer leservennlige. Det vi mener er at det er noe som for eksempel brukes til å ramme inn et fotografi, en plakat eller et maleri. Hva slags materiale rammen er laget av spiller ikke inn i valget av navn for å beskrive produktet. Har du spørsmål kring hvordan du velger ramme hjelper gjerne vår kundeservice med å svare på spørsmål.


Hva er Pergamynark?
Svar: Det er tynt hvit silke som sitter mellom hver side i albumet for å beskytte bildene fra riper og limrester. At to album blader setter seg fast sammen på grunn av limrester er ikke en morsom opplevelse. Dette gjør albumet litt dyrere, men gir ekstra beskyttelse til bildene dine.


Hva menes med rammens blankhet?
Svar: Blankhet bruker vi for å beskrive om rammen er blank eller matt. Vi bruker tre nivåer, Høyglans / Blank / Matt, for å gi deg en bedre følelse av hvordan rammen ser ut. Legg merke til at blankheten kan variere noe på de forskjellige rammene, mellom disse tre nivåene, avhengig av rammens materiale og farge.


Hvilke størrelser på fotorammer har dere i sortimentet?
Svar: Vi har 85 forskjellige størrelser på fotorammer i standardsortimentet vårt. Vi lager i tillegg rammer bestilt på mål hvis du ikke finner det du søker i vårt store sortiment.

Kvadratiske fotorammer
7x7 cm9x9 cm10x10 cm12x12 cm13x13 cm15x15 cm18x18 cm20x20 cm24x24 cm25x25 cm30x30 cm32x32 cm40x40 cm50x50 cm60x60 cm65x65 cm70x70 cm • 80x80 cm • 90x90 cm • 100x100 cm

Rektangulære fotorammer
6x9 cm7x9 cm9x12 cm9x13 cm10x12 cm10x13 cm10x15 cm10x20 cm11x15 cm13x17 cm • 13x18 cm • 13x19,5 cm • 14x18 cm15x20 cm15x21 cm (A5)15x22 cm15x23 cm18x24 cm20x25 cm20x28 cm20x30 cm20x60 cm21x29,7 cm (A4)21x30 cm22,7x50 cm24x30 cm25x35 cm25x38 cm25x50 cm25x70 cm27x35 cm28x35 cm29,7x42 cm (A3)30x40 cm30x45 cm30x90 cm30x91 cm • 32,9x48,3 cm (A3+) • 33x95 cm35x50 cm35x100 cm40x50 cm40x60 cm40x100 cm42x59,4 cm (A2)42x70 cm45x60 cm50x56 cm50x60 cm50x65 cm50x70 cm50x75 cm50x100 cm56x71 cm58x100 cm59,4x84 cm (A1)60x80 cm60x90 cm61x91,5 cm (Posters)70x90 cm70x94 cm70x100 cm80x120 cm84,1x118,9 cm (A0)100x140 cm


Hvordan finner jeg ut hvor stort bilde som får plass i rammen?
Svar: Alle vanlige fotorammer er navngitt på følgende måte: "Soul Hvit 10x15 cm" der "Soul hvit" er navnet på rammen, og målet 10x15 cm er hvor stort bilde som får plass i rammen. Merk at ca. 2-3 mm av bildet ikke blir synlig i rammen da det forsvinner bak rammens kanter.


Hvorfor er det ikke samme størrelse på produktbildet som på den rammen jeg vil kjøpe?
Svar: Det har med det å gjøre at mange av våre fotorammer finnes i veldig mange størrelser, som gjør at vi dessverre ikke har mulighet til å ta bilde av alle størrelsene som finnes.
Under rubrikken "Kjekt å vite" nederst i produktbeskrivelsen finner du informasjon om rammens bildemål/innermål. Der finner du også ut hvor bred og dyp rammens profil er. Dette gjør at du enkelt kan danne din egen oppfatning om hvordan den eksakte rammen ser ut.


Lager dere spesialtilpassede passepartouter?
Svar: Ja, det gjør vi. Vi har et stort utvalg av farger, og du bestiller uten problemer her på siden. Det eneste du trenger å oppgi er ytter- og innermål.  -Klikk her- for mer informasjon.


Lager dere spesialtilpassede rammer?
Svar: Ja, det gjør vi. I vårt sortiment finner du mer enn 200 ulike rammeprofiler, og du bestiller direkte fra vår hjemmeside. Alle rammer produseres i vårt eget rammeverksted av kyndige fagfolk. -Klikk her- for å bestille din egen spesialtilpassede ramme.


Lager dere spesialtilpassede speil?
Svar: Ja, det gjør vi. Vi har et stort utvalg med flotte profiler som passer utmerket til speil. -Klikk her- for mer informasjon.


Reklamasjon - Produktet mitt er ødelagt, hva gjør jeg?
Svar: 

Vi gjør alltid vårt ytterste for å pakke produkter så godt det bare går an. Men da produktene våre ofte er ømtålelige kan det dessverre hende at noe går i stykker. Vi forstår at det ikke er heldig for deg som kunde og vi gjør vårt ytterste for å unngå det.

Om ulykken skulle være ute og du får et ødelagt produkt, holder det at du via mail kontakter vår kundetjeneste via dette skjemaet eller via epost til info@bgafotobutikk.no. Legg ved et bilde av det ødelagte produktet og kontaktinformasjonen din.

Etter godkjent reklamasjon sender vi raskt et nytt produkt. 

Vennligst ikke kassér produktet før du har fått godkjent reklamasjon hos oss.


Selger dere refleksfritt glass?
Svar: Ja, det gjør vi. Vårt refleksfrie glass er produsert av velrenommerte  "Gro Glass"  og har en refleksjonsgrad på bare 1 %. Glasset beskytter også mot skadelig UV-lys. Glasset selges etter spesialmål, og du finner det her.