Bak motivene: møt designeren Sanny

”Kreativ utforming er en slags terapi for meg”

Sanny kommer opprinnelig fra Finland, men har bodd i Sverige i omtrent seks år. I dag bor hun sammen med sin forlovede, hund og to kaniner i en leilighet i Gävle. Kunst og design har vært en interesse siden tenåringsalderen, og opp gjennom årene har Sanny drevet med flere ulike kunstformer. De siste månedene har hun også – heldigvis for oss – drevet med grafisk design.

Kunststil: grafisk, rolig og mykt

Sannys kunst består av grafiske motiver med myke linjer og duse, rolige farger. Motivene er ofte inspirert av kvinner, og blant andre hører Twiggy og Frida Kahlo med i samlingen.

Posters med grafiska motiv

Noen av Sannys motiver selges som posters her i nettbutikken vår.

Fra tanke til ferdig kunstverk

Utformingsprosessene varierer litt, avhengig av om Sanny har en tydelig idé, eller om hun bare setter pennen mot tegnebrettet og begynner å utforme.

– Noen ganger har jeg en spesifikk tanke, men som regel begynner jeg bare å tegne linjer på et tomt ark og ser hva det blir. Jeg hører alltid på musikk når jeg skaper, og 90 % av tiden hører jeg på rolig, melankolsk musikk, forteller hun.

Som mange kunstnersjeler føler Sanny seg mest kreativ sent på kvelden eller om natten.

– Noen ganger kan jeg gå og legge meg, og hvis jeg ikke får sove, hender det at jeg står opp for å jobbe, sier hun.

Andre kunstformer 

Sanny har lenge vært interessert i å skape kunst, og grafisk kunst er ikke den eneste kunstformen hun har drevet med.

– Kreativ utforming er en slags terapi for meg. I tenårene fotograferte jeg en del, og jeg malte også mye med akrylfarger. Sølvsmiing er også en kunstform jeg liker veldig godt, og jeg har faktisk en liten hjemmesmie der jeg lager sølvsmykker, forteller hun.

Så godt som selvlært

Sanny gikk på videregående med media som studieretning. Der lærte hun seg noen grunnteknikker med de verktøyene hun bruker i dag.

– Man kan si at skolen vekket interessen, men det meste jeg kan i dag, har jeg lært meg på egen hånd, sier hun.

 

Hvis du vil se mer av Sannys kunst, kan du følge henne på Instagram @sanny.ai

Se alle posters med Sannys motiver her!