Bilderamme eller fotoramme - er det noen forskjell på disse rammene?

Selv om motivet som regel er i fokus, kan en ramme virkelig utgjøre en stor dekorativ forskjell. Rammen er altså ikke bare et praktisk verktøy for å få noe vakkert opp på veggen, den kan virkelig supplere og forsterke følelsen i motivet. Men hva er egentlig forskjellen mellom en fotoramme og en bilderamme?

Rammer er til for at du skal kunne innrede hjemmet ditt stilfullt og elegant med posters, fotografier og bilder – eller hva som helst som er minneverdig og vakkert (og flatt nok til å kunne plasseres i rammen). Men alle de ulike begrepene kan forvirre, og mange spør faktisk hva som egentlig er forskjellen mellom bilderammer og fotorammer.

Forskjellen mellom bilderammer og fotorammer

"Kjært barn har mange navn", sier man, og det er faktisk ingen forskjell på hva en bilderamme eller fotoramme er. Det er bare ulike begreper for det samme: en praktisk og fin løsning for å få dine posters, bilder, fotografier eller malerier opp på veggen.

Bilderamme eller fotoramme – det avgjør du selv!

Egentlig kan man si at det er du selv som avgjør hva slags ramme du har skaffet deg. Hvis du setter inn et vakkert svart hvitt fotografi eller et fotografi fra et herlig sommerminne – ja, da kan man si at du har en fotoramme (eller muligens en bilderamme).

Rammer til fotografier i svarthvitt

Hvis du for eksempel setter inn en grafisk poster eller print av et vakkert maleri – ja, da føles det kanskje mer naturlig å si bilderamme.

Rammer til posters og prints

Men for å gjøre det enda enklere går det jo bestandig fint å bare si ramme også.

Den virkelige forskjellen på rammer

Selv om det egentlig ikke er noen forskjell på hva en bilderamme eller fotoramme er for noe, er det likevel store forskjeller på rammer og rammer. Nedenfor lister vi opp noen valg du står overfor når du skal kjøpe en ramme.

Størrelsen på rammer: Det finnes en hel haug av standardstørrelser på rammer, alt fra 6x9 cm til 100x140 cm. Og hvis du ikke finner akkurat den størrelsen du vil ha, er det også mulig å målbestille en ramme.

Formen på rammer: I sortimentet vårt finnes det kvadratiske rammer, rektangulære rammer og ovale rammer. Det finnes dessuten ferdige collagerammer for deg som vil henge opp flere bilder på en gang.

Materialet på rammer: En naturnær ramme av tre, en stilren ramme av metall, en elegant ramme av nysølv eller en moderne komposittramme? Velg det materialet som passer best til din innredningsstil.

Rammens glass: I tillegg til materialet på selve rammen finnes det også ulike typer glass å velge mellom. Du kan få rammen din med vanlig glass eller såkalt floatglass, som innebærer et jevnere glass med bedre lysegenskaper. Du kan også velge pleksiglass, eller den populære varianten refleksfritt glass, som er behandlet for å unngå refleksjoner som ellers kan gjøre at motivet i rammen forsvinner litt når lyset skinner på det.

Farger på rammer: Rammer finnes i alle mulige farger! Det første som popper opp, er kanskje en ramme i svart, hvitt eller klassikerne gullfarget og naturlig tre. Rammer kan imidlertid fås i de fleste farger, som grønn, blå, turkis, lilla og oransje. Velg en farge som enten harmoniserer med fargepaletten i innredningen din, eller en farge som bryter på en smakfull måte og skaper effektfulle kontraster i hjemmet ditt.

Detaljer på rammer: En glatt og stilren ramme eller en ramme med elegante utsmykninger? Valget er avhengig av din interiørstil og smak.

På tide å velge ramme!

Nå har du kanskje fått litt mer kjøtt på bena før du skal velge ramme, og du vet nå forskjellen (eller snarere likheten) på bilderammer og fotorammer.

Se vårt brede sortiment av rammer her!