DIY: Lag ditt eget speilbord – på 10 minuter!

Å skape sitt egen eksklusive speilbord trenger ikke være vanskeligere enn å plassere et speil på et sofabord – det beviser virkelig vår kreative kunde Michelle. Slik gjorde hun det!

Et speilbord er en trendy interiørdetalj som skaper en stor effekt og som gir et storslått og stilsikkert inntrykk. I tillegg til at speilbordet glitrer på en uimotståelig og eksklusiv måte, hjelper det også til med å skape dybde, lys og romfølelse.

Disse egenskapene var akkurat det @michelle__kruse var ute etter da hun begynte å lete etter sitt nye sofabord til stuen. Ettersom hun trengte to sofabord, skjønte hun raskt at prisen ville bli høy hvis hun skulle kjøpe ferdige speilbord. Ved en tilfeldighet havnet Michelle i nettbutikken vår og kom da på en løsning. 

– Jeg kom på ideen da jeg skulle kjøpe nye sofabord. Jeg hadde lenge sett på speilbord i andre butikker, men siden jeg ønsket meg to sofabord, ville det kostet mange tusen kroner. Derfor søkte jeg rundt på nettet etter bordplater i glass, men jeg fant ingenting noen steder. Jeg kom over BGA ved en tilfeldighet, og da jeg så alle de vakre speilene, kom jeg på ideen om å bruke speil som bordplater, forteller hun.

Flere valgmuligheter

Michelle forelsket seg i – og hadde først bestemt seg for – vårt speil Prestige Oxidized, men så fikk hun øynene opp for en annen kandidat.

– Jeg så Premium Cold Grey, og da jeg så den vakre og kalde gråfargen og det eksklusive utseendet, tvilte jeg ikke et sekund på at dette var speilet jeg ville bruke, forteller hun. 

Sofabord med speilglass – en enkel prosess

Michelle lette etter bordene hun ville bruke. De hadde opprinnelig en annen bordplate som Michelle tok av. Deretter plasserte hun sugekopper på bordrammen slik at hun enkelt kunne legge på speilene slik at de holdt seg på plass.

– Det var en ekstremt enkel prosess, og det tok bare 10 minutter å gjennomføre, forteller hun.

Michelle bestilte bord som hadde nøyaktig samme diameter som speilene, det vil si 80 cm Ø, men hun forklarer at du også kan velge et større speil slik at det stikker litt ut fra bordet.

– To forskjellige utseender, men jeg valgte varianten der målene passer helt nøyaktig. Du finner mange forskjellige bord i den størrelsen jeg valgte, men sørg for at bordplaten kan fjernes, tipser Michelle.

Resultatet: uimotståelig!

På spørsmål om resultatet ble som Michelle forventet, svarer hun:

– Det ble akkurat slik jeg forestilte meg: vakkert, tidløst og eksklusivt!

(Vi kan bare si oss enige!)

Speilbord – sofabord med gråtonet speilglass

Tips for runde speil til speilbordet ditt

I dag finnes det mange valgmuligheter til denne typen prosjekter ettersom speil nå er blitt tilgjengelige i mange forskjellige og flotte utførelser. Farget speilglass gjør det mulig å finne en farge som harmonerer perfekt til interiøret i rommet ditt. Hva sier du til et rundt speil med moderne roségullfarget speilglass, eller kanskje i en klassisk gullfarge? Eller – akkurat som Michelle valgte – et speil med sofistikert gråfarget glass? Valgmulighetene er mange – her er noen fra den prisgunstige serien med runde speil fra svenske KAILA:

Runde speil med farget speilglassFra venstre: 1. KAILA Rundt Speil Rose Gold // 2. KAILA Rundt Speil Gold // 3. KAILA Rundt Speil Smoked Grey

Det går helt utmerket å bruke speil med ramme også! Her er et eksempel når KAILA Round Mirror Edge Gold brukes som et speilbord:
Speilbord med rundt gull speil

For mer inspirasjon, se hele det brede sortimentet vårt av speil!