Forskjellen mellom ulike fotoalbum

Fotoalbum med fotolommer, selvklebende albumsider eller lim-inn-selv-album? Det finnes fordeler med alle slags albumtyper, og valget av fotoalbum er derfor rett og slett avhengig av hva du prioriterer: enkelhet eller fleksibilitet?

Man kan ikke nekte for at det er noe spesielt med et fysisk fotoalbum. Uansett hvordan den digitale verden utvikler seg, er det alltid en tidløs følelse å kunne sitte i fred og ro og bla – og minnes. Det kan ta litt tid å sette sammen et fotoalbum, men det er absolutt vel verdt den investerte tiden, og noe som vil bli verdsatt av både deg selv og andre.

Hvor mye tid og kreativitet man ønsker å bruke på fotoalbumet er individuelt, og derfor finnes det også flere forskjellige albumtyper å velge mellom.

Fotoalbum med plastlommer

Åpent fotoalbum med plastlommer og bilder

Fotoalbum med ferdige fotolommer er utvilsomt det mest praktiske og raskeste alternativet når du skal lage dine fotofortellinger. Her er det rett og slett bare å fylle på! Flere av denne albumtypen har også plass for tekst til hvert bilde. Ulempen med dette fotoalbumet er at det ikke gir mye rom for kreativitet og fleksibilitet. Alle bildene må ha samme størrelse og settes inn på samme måte (ofte i liggende format).

Et fotoalbum med lommer er altså det perfekte valget for deg som vil at det skal gå raskt, og som prioriterer enkelhet fremfor fleksibilitet. 

Fotoalbum – lim inn selv

Åpent fotoalbum med svarte sider – lim-inn-selv-album

Et fotoalbum der du limer inn bildene selv, passer perfekt for deg som er kreativ og som liker å skape. Kanskje du liker scrapbooking og lignende aktiviteter, eller rett og slett ønsker å bestemme selv hvordan du skal montere bildene dine. Denne typen fotoalbum har blanke albumark i for eksempel svart eller hvitt, som du kan fylle med akkurat det du vil. Bildene festes med lim eller annet monteringstilbehør.

Et lim-inn-selv-album passer for deg som prioriterer kreative muligheter og fleksibilitet, og som gjerne vil bruke litt tid på fotoalbumet ditt. Det er uansett enkelt, men går kanskje ikke like raskt som med et album med fotolommer.

Selvklebende fotoalbum

Fotoalbum med selvklebende sider

Med et fotoalbum med selvklebende sider får du det beste fra begge verdener. Det er i utgangspunktet like enkelt å fylle ut som et fotoalbum med lommer, men du har mer plass til å montere bildene dine slik du vil. Hver side er utstyrt med en beskyttende film som du løfter for å plassere bildene på siden, og som deretter legges tilbake over bildene. Dette skaper rom for fleksibilitet, da du selv kan velge hvilke bildestørrelser du vil montere og hvordan du vil organisere dem. Det er imidlertid ikke mulig å skrive noe rett på albumarkene.

Et fotoalbum med selvklebende sider passer for deg som ønsker både enkelhet og fleksibilitet.

Ringpermer

Svarte ringpermer – fotoalbum med ringperm

Ringpermer er veldig fleksible da du selv velger hva slags sider du skal sette inn. Kanskje du vil blande fotoalbumet ditt med både praktiske fotolommer og pene albumark der du limer inn bildene selv? Med en ringperm får du stor fleksibilitet!

Fotoalbum som interiørdetalj: Coffee Table Photo Album

Coffee Table Books – fine fotoalbum til stueinteriør

Det primære formålet med et fotoalbum må være å få samlet de kjære fotominnene sine på en organisert og lett tilgjengelig måte. Men det ene trenger ikke å ekskludere det andre, og i dag finnes det fotoalbum som er like stilige og trendy som Coffee Table Books. Vi kaller disse Coffee Table Photo Albums. Disse albumene har vanligvis et stilig og eskeformet design som gjør at de føles eksklusive når man åpner dem. Med et Coffee Table Photo Album får du ikke bare en praktisk måte å organisere bildene dine på, men også en stilig og trendy interiørdetalj!

Fotoalbum på nettet

I det store utvalget vårt av fotoalbum finner du alle disse albumtypene i mange forskjellige design. Du kan også enkelt navigere deg rundt ved å bruke Albumvelgeren vår som har praktiske filtreringsalternativer. Kjøp fotoalbumet ditt på nettet i dag!