Hva er forskjellen på matt og blankt fotopapir?

Skal du fremkalle eller forstørre bildene dine? God beslutning! Men nå kommer den neste beslutningen du må ta: Hvilket fotopapir skal du velge – matt, halvmatt eller blankt? Under forteller vi litt om hvilken type fotopapir som egner seg best for akkurat ditt formål.

Det å fremkalle eller forstørre bildene sine er en morsommere måte å bevare dem på enn å ha dem liggende i mobilens kameraalbum eller i en mappe på datamaskinen. Et fotoalbum som er lett tilgjengelig og organisert, er som regel hyggeligere å bla i, både for deg og andre. På samme måte er det å ramme inn og henge opp bildene dine på veggen en stilfull måte å løfte frem dine kjæreste minner på. Men hvilken type fotopapir passer best?

Standard fotopapir av beste kvalitet

Vårt standard fotopapir kommer fra anerkjente Hahnemühle, som er verdensledene på fotopapir, og det er av svært høy kvalitet.

Halvmatt fotopapir – for innramminger

Hvis du skal ramme inn bildet ditt, anbefaler vi i de aller fleste tilfeller at du velger halvmatt fotopapir. Det halvmatte fotopapiret vi bruker – Photo Luster 260 g – er perfekt for alle typer motiver, og det gir bildet ditt vakre farger og kontraster.

Helblankt fotopapir – for fotoalbum

Det helblanke fotopapirer vi bruker – Photo Glossy – er et kraftig 290 grams papir av høy kvalitet. Denne typen fotopapir gir bildene dine en blank overflate med mye liv og glans, et perfekt valg for bilder du har tenkt å sette i et fotoalbum. Helblankt fotopapir som dette egner seg ikke like bra til innramming, delvis fordi det blir mye refleksjoner, og delvis fordi helblanke bilder kan klistre seg fast til rammeglasset.

Fine Art – for kunstneriske forstørrelser

Hvis du har et vakkert kunstverk, et kunstnerisk fotografi eller kanskje et spesielt verdsatt fotominne som du vil forsterke og gi en fantastisk dybde, finnes papiralternativet Fine Art i tre varianter.

Fine Art – Bamboo 290 g

Bamboo 290 g er verdens første fotopapir som er laget av bambusfiber. Dette Fine Art-alternativet har en helmatt overflate og gir bildene dine en unik følelse og litt varmere toner.

Fine Art – Photo Rag 308 g

Dette fotopapiret er laget av 100 % bomull, noe som gir bildet ditt en fin, matt overflate og en imponerende dybde. Photo Rag er et av de mest populære valgene for forstørrelser, og det passer utmerket for både svart/hvite og fargerike bilder.

Fine Art – German Etching 310 g

German Etching har en finstrukturert overflate av 100% alfacellulose som gjør at motivet nesten ser ut som et maleri. Det er et veldig effektfullt alternativ som gir motivet ditt mye følelse og karakter.

På tide å velge fotopapir!

. Så hvilket fotopapir skal du velge til motivet ditt? Vi oppsummerer kort:

Photo Luster 260 g – halvmatt fotopapir av høy kvalitet som passer utmerket for bilder du har tenkt å ramme inn.

Photo Glossy 290 g – helblankt fotopapir av høy kvalitet som passer best for bilder du har tenkt å montere i fotoalbum.

Fine Art-papir – tre varianter av helmatt fotopapir som gir kunstmotiver eller fotografier en spesiell dybde og mye følelse.

Bestill fremkalling online

Her bestiller du fremkalling og forstørring av bildene dine – enkelt og raskt!