Bak motivene: Møt designeren Gabriella Roberg

«Ofte tar jeg utgangspunkt i en tanke, men min utålmodighet og iver pleier å ta kommandoen over prosessen.»

Gabriella Roberg holder til i de nordlige delene av Sverige, der hun bor sammen med sin samboer og to barn. Kunstmotivene hennes er en blanding av virkelighetstro malerier, grafiske portretter og abstrakte mønstre – ofte med surrealistiske innslag.

– Jeg ble inspirert av den inkonsekvente surrealismen, formen på et kinnben og den abstrakte friheten. Ofte tar jeg utgangspunkt i en tanke, men min utålmodighet og iver pleier å ta kommandoen over prosessen. Resultatet er en kombinasjon av omsorgsfullt malte verk der jeg har spredt tankene og følelsene mine ut over lerretet, forteller hun.

Postere med abstrakte mønstre – postere med portrett av Lennon og Kahlo

Begynte tidlig

Gabriella oppdaget sin kreative side tidlig, og hun forteller at hun allerede den gangen innså at kunst var en måte for henne å få utløp for sine følelser og samle krefter på.

– Allerede i tidlig alder ble kunst en form for følelsesmessig avfallskvern der jeg malte mitt indre på lerret med olje og akryl. Gjennom kunsten fikk jeg utløp for glede og sorg – og alle nyanser av følelser imellom. Jeg oppdaget at det var her røttene mine fikk næring – i samråd med meg selv, sier hun.

Selvlært kunstner

Den kunnskapen Gabrielle besitter i dag, har hun tilegnet seg på egen hånd. Ved å være nysgjerrig og uredd for å prøve seg fram har hun i dag lært seg de teknikkene som passer henne best.

– Jeg er selvlært, men har prøvd meg nysgjerrig fram i løpet av årene i jungelen av materialer og medier. I dag maler jeg stort sett med blekk, grafitt og digitale malerier, forteller hun.

Grafiske postere – postere med kvinneportrett og kvinnesymbol

Kunst, kald kaffe og karameller

Det er nok ikke helt uvanlig at man som kunstner blir oppslukt av å skape og glemmer alt annet for en stund. På spørsmålet om Gabriella har noen spesielle tradisjoner som alltid følger med i skaperprosessen, svarer hun:

– På skrivebordet er det alltid en kopp med kaffe som har en tendens til å bli kald i løpet av prosessen, og en skål med karameller.

 

Hvis du vil se mer av Gabriellas kunst, kan du følge henne på Instagram @gabriellaroberg.art

Se alle postere med Gabriellas motiver her!