Bildevegg guide - Slik lager du veggen din

Her viser vi forskjellige typer bildevegger til hjemmet ditt. Vi håper du vil bli inspirert og finne noe du liker. Vi deler også ferdige maler, gir tips og triks og viser deg hvordan du kan planlegge en flott vegg.

Å lage en gallerivegg er en lur måte å fylle tomme vegger på, sette et personlig preg på hjemmet, og skape et trivelig miljø. Virker det som et kronglete prosjekt? Ikke vær redd, vi hjelper deg! Med våre tips og triks kan du gi hjemmet ditt et ordentlig løft.

Organisert kaos

Bland materialer, farger og ulike størrelser for et lekende uttrykk. For denne typen gallerivegg kan det være fint å blande inn annen vegghengt innredning, for eksempel speil. Det finnes ingen regler her, du bestemmer selv hva du vil bruke i galleriveggen. Det eneste som er viktig å huske på er at denne typen gallerivegg krever en større flate.

Tavelvagg organiserat kaos

Jevne ytterkanter

La rammenes ytterkanter skape et kvadrat eller rektangel. Innenfor disse linjene kan du eksperimentere med ulike størrelser på motivene. Bruk gjerne både stående og liggende motiver og rammer for å skape et dynamisk uttrykk. I samme slengen kan man variere ulike farger og materialer på rammene for et moderne uttrykk. Denne typen gallerivegg er pent å ha sentrert over sofa, seng, kommode eller andre møbler.

Tavelvagg jamna ytterlinjer

Ujevne ytterlinjer

Denne typen gallerivegg er et slags «organisert kaos». Men til forskjell fra organisert kaos, der det ikke finnes noen linjer eller regler, brukes indre linjer for å ha riktig avstander mellom bildene. Ytterlinjene, derimot, er ujevne. Bland gjerne former, størrelser, materialer og farger. Vil du ha et enklere uttrykk, kan du holde deg til en fargeskala og et tema. Denne typen gallerivegg passer supert på mindre veggflater. Kanskje over kjøkkenbordet?

Tavelvagg ojamna ytterlinjer

Gulv til tak

Har du vegger som står helt tomme, er en gallerivegg fra gulv til tak pent og trendy. Har du et udekorert hjørne som føles tomt og kjedelig? Ikke vær redd for å ta i bruk denne flaten til en gallerivegg som strekker seg over begge veggene, og fra gulv til tak. Vi anbefaler å bruke større formater og rammer, og plassere bildene med mer mellomrom enn ved tradisjonelle gallerivegger. Bland gjerne ulike materialer og farger for en mer levende følelse, og for eksempel ulike plakatmotiver med egne fotografier. Speil, lamper, eller annen vegghengt dekorasjon passer veldig godt som innslag i denne typen gallerivegg.

Tavelvagg golv till tak

Bildehyller

Bildehyller en et morsomt og billig alternativ til bokhyller! Denne typen gallerivegg går an å variere på mange måter. Det er fint, for eksempel, med bildehyller fra gulv til tak. Sett dine egne preg på veggen ved å fylle hyllene med postere, rammer, fotografier, og fyll på med innredning, fotoalbum eller blomster. Her finnes det ingen regler! En bildehylle passer også veldig godt over et møbel i stedet for den tradisjonelle galleriveggen. Her er det også fint å blande bilder med bøker, fotoalbum, lys og andre pyntegjenstander.

Tavelhyllor

Ferdige maler

Det finnes uendelig med muligheter når du lager en gallerivegg! Virker det fortsatt litt vanskelig? For å gjøre planleggingen og valgene til galleriveggen lettere, har vi forberedt og samlet ferdige maler du kan bruke til å piffe opp veggene hjemme.

Tavelvagg mall

Om å velge motiv

Bruk fine postere med ulike typer motiv. Fotografier, abstrakt kunst, grafiske trykk, og mer. Her kan kreativiteten blomstre! Vil ha man holde uttrykket mer rent, kan det være fint å ta i bruk bare svart-hvite motiver, eller holde seg til fargene som allerede finnes i rommet du dekorerer.

Forberedelser

Start med å legge ut og planlegge galleriveggen på gulvet før du henger ting opp på veggen. Du kan for eksempel ta i bruk washi-teip for å markere hvor bildene skal være på veggen. Pass på at rammene henger rett og at avstandene mellom bildene er jevne. Vårt tips er å bruke et vater!

Lykke til!