Bildevegger

Her presenterer vi vidunderlige bildevegger og perfekte par, der du få inspirasjon til å innrede hjemmet ditt med nye bilder fra oss. Klikk på bildet for å kjøpe hele eller deler av bildeveggen. Vil du ha tips for hvordan du selv kan lage en bildevegg, finner du her en guide til hvordan du bygger din egen bildevegg »

Bildevegg – inspirasjon og tips!

Her finner du inspirasjon og tips for en vellykket bildevegg! Våre ferdige pakker er satt sammen for deg som vil ha et vakkert konsept med bilder som på forskjellige måter tilfører noe ekstra når de kombineres. Velger du et av disse, slipper du å bruke tid på å matche motiver og rammer på egen hånd. I pakkene finner du noen av våre mest populære posters og rammer. Bildene er plassert i rom som de passer ekstra godt i. Tanken er at det for eksempel skal finnes bildevegger for alle mulige typer interiør og personligheter.

Har du spørsmål om våre eksisterende pakker, eller har du funnet noen andre motiver eller rammer i sortimentet vårt som du gjerne vil lage en bildevegg av? Ikke nøl med å ta kontakt med vår kundeservice! Vi er svært behjelpelige, slik at du som kunde både opplever personlig service og føler deg fornøyd med kjøpet ditt.

Hvordan bildeveggen din skal se ut, er naturligvis helt opp til deg, men det finnes noen enkle retningslinjer å følge for at bildene skal harmonisere med hverandre. Vi begynner med noen tips for at oppsettingen skal flyte så smidig som overhodet mulig.

Slik gjør du det

Tavelvägg

Plasser bildene og veggdekorasjonene på gulvet, og juster dem slik at de ligger nøyaktig sånn du vil de skal henge på veggen. Fotografer dem og bruk deretter fotografiet som veiledning. Nå kommer vi til veggen. Den enkleste måten å få til rette linjer på er å benytte seg av vater, men du kan naturligvis også måle ved hjelp av for eksempel en snor som du fester i veggen med en stiftemaskin. Benytt deg alltid av skruer eller spiker som veggmaterialet krever. En trevegg tåler ofte spiker, mens en gips- eller betongvegg trenger skruer med forskjellige ekspandere.

Orden og oversikt

En av de vanligste måtene å henge opp bilder på er ved å arrangere motivene i horisontale linjer. Bestem deg for om du vil ha en rett linje langs over- eller underkanten på bildene, eller om du heller vil la linjen gå gjennom bildets midtpunkt. Metoden passer aller beste for middels store eller store grupperinger. Resultatet blir organisert, symmetrisk og stilig!

For en mindre variant kan du arrangere bildene i en kreativ og mer iøynefallende form. Her kan du blande bilder i varierende størrelser, som sammen danner et balansert mønster. For en vakker helhet velger du rammer i samme farge, men du kan med fordel eksperimentere med forskjellige former på rammene. En liknende metode innebærer at du komponerer en kvadrat- eller rektangelformet bildevegg med rammer i samme farge. Her skal du i stedet velge firkantede eller kvadratiske rammer, da de blir utrolig fine inni den store formen. Ytterkonturen skal være rett, men inni kvadraten eller rektangelet kan du selv velge hvilket mellomrom som passer best mellom de forskjellige rammene. Den kvadratiske eller rektangulære formen passer like godt uansett størrelse på helheten.

Hyggelig kaotisk

For en dynamisk form finnes det et utrolig morsomt alternativ som krever litt mer planlegging. Teknikken går ut på at du blander ulike motiver og rammer i varierende farger og former samt diverse veggdekorasjoner, og skaper orden i det kaotiske. Finest blir det hvis du henger bildene langs loddrette, rette linjer og sørger for at de er symmetriske. Du kan med fordel plassere bilder med samme former slik at mellomrommene blir like brede. Du henger en rund eller oval dekorasjon midt i mellomrommet. Følg gjerne et tema, avhengig av om du vil plassere den dynamiske bildeveggen på kjøkkenet eller i barnerommet. Ta med i beregningen at de varierende formene ofte krever en stor vegg.

Gjør det enkelt for deg selv

Posters

Til slutt et tips til deg som ikke er så begeistret for å planlegge, måle og bore: benytt deg av en bildelist! Bildelisten krever naturligvis litt arbeid når du vil henge den opp, men deretter kan du raskt og enkelt variere mellom posters, fotografier og dekorasjoner uten at du trenger å planlegge hele veggen på nytt. En regel for at denne varianten skal bli så fin som overhodet mulig, er at du henger bildelistene med samme mellomrom og lar dem følge samme linje i ytterkantene. Velg bildelister i samme farge, og sørg for at de matcher fargeskalaen på veggen.

Kombiner moderne posters, fotografier, gamle billetter, lysholdere og speil på bildeveggen din. Lykken er at du kan samle alle veggfavorittene dine og skape en behagelig helhet av dem.

Tips til bildeveggen din »

Lykke til!