Sker, vennligst vent...
Fraktfritt over 999,- (99,-) Leveringstid 1-3 arbeidsdager Åpent kjøp i 90 dager 23 96 41 12 info@bgafotobutikk.no

10% rabatt på rammer. Rabattkode: FRAME10

Bildevegger

Her finner du ferdige pakker, inspirasjon og tips for vellykkede bildevegger! Våre ferdige pakker er laget til deg som vil ha et stilig konsept med bilder som på ulike vis tilfører noe ekstra når de kombineres. Velger du en av våre komplette bildevegger slipper du med andre ord å bruke tid på å matche motiv og rammer på egenhånd. I pakken finner du noen av våre mest populære plakater og rammer. Motivene er plassert i rom som de passer litt ekstra bara i. Tanker er at det skal finnes eksempler på bildevegger for alle ulike spennende personligheter.

Lurer du på noe om våre eksisterende pakker med bildevegger eller har du funnet noen andre motiv eller rammer i vårt sortiment som du gjerne vil lage en bildevegg av? Må du ikke nøle med å ta kontakt med vår kundeservice! Vi er veldig opptatt av at du som kunde får en personlig service og blir fornøyd med kjøpet.

 • Leopard Tail & Cheetah

  Leopard Tail & Cheetah

  Fr. 1 ,-
 • Yellow Forest I & II - Autumn Road

  Yellow Forest I & II - Autumn Road

  Fr. 1 ,-
 • Stormy Walk, Divided Ocean & Whale Family

  Stormy Walk, Divided Ocean & Whale Family

  Fr. 1 ,-
 • WAVY LEAVES & EUCALYPTUS III

  WAVY LEAVES & EUCALYPTUS III

  Fr. 1 ,-
 • PALM LIFE & PINEAPPLE CLOSEUP

  PALM LIFE & PINEAPPLE CLOSEUP

  Fr. 1 ,-
 • SWIM IN THE DARK & PRAYING

  SWIM IN THE DARK & PRAYING

  Fr. 1 ,-
 • FAMILY POSTER & OWL FAMILY

  FAMILY POSTER & OWL FAMILY

  Fr. 1 ,-
 • BIRDS ON THE LINE & VAPOUR BRIDGE

  BIRDS ON THE LINE & VAPOUR BRIDGE

  Fr. 1 ,-
 • LOVELY PARIS, GROW IN A BULB & ROSEMARY BOUQUET

  LOVELY PARIS, GROW IN A BULB & ROSEMARY BOUQUET

  Fr. 1 ,-
 • MONSTERA DARK & MONSTERA FAMILY

  MONSTERA DARK & MONSTERA FAMILY

  Fr. 1 ,-
 • GREENHOUSE & MAGIC TRAIN

  GREENHOUSE & MAGIC TRAIN

  Fr. 1 ,-
 • GIRL IN WINDOW & VOLKSWAGEN GIRL

  GIRL IN WINDOW & VOLKSWAGEN GIRL

  Fr. 1 ,-

Bildevegg - Inspirasjon og tips!

Hvordan din bildevegg skal se ut er helt opp til deg, men det finnes noen enkle maler man kan bruke for at bildene som harmonisere med hverandre. Vi begynner med noen tips for at arbeidet med bildeveggen skal gå så lett som mulig. Legg bildene og veggdekorasjonen på gulvet og juster dem til de ligger slik som du ønsker at bildeveggen skal se ut. Ta et bilde som du kan bruke som veiledning. Den enkleste måten å få rette linjer er ved å bruke laservater, men det går selvfølgelig å måle ved hjelp av feks en snor som du setter fast i veggen med en tegnestift. Bruk alltid skruer eller spiker som er tilpasset veggen du skal henge bildene opp på. Du kan bruke spiker på vegger av tre, mens gips- eller betongvegger krever ulike skruer.

En av de vanligste måtene å lage en bildevegg på er å arrangere motivene i horisontale linjer. Bestem deg for om du vil ha en rett linje i over- eller underkanten på bildene eller om du heller lar linjen gå gjennom bildenes midtpunkt. metoden passer best for mellomstore eller store bildevegger. Resultatet blir orden, symmetrisk og stilig!

Til en mindre bildevegg kan du arrangere bildene i en kreativ iøynefallende form. Her kan du blande bilder i varierende størrelser som sammen lager et balansert mønster. For en fin helhet velger du rammer i samme farge men du kan med fordel eksperimentere med ulike former på rammene. En lignende metode innebærer at du komponerer en kvadrat- eller rektangelformet bildevegg med rammer i samme farge. Her bør du velge firkantede eller kvadratiske rammer, da det gir en veldig stilig form på bildeveggen. Ytterkonturen skal være rett, men inni kvadratet eller rektangelet kan du selv velge hvilket mellomrom som passer bra mellom de ulike rammene. Den kvadratiske eller rektangulære formen passer like bra til en liten bildevegg som til en stor.

Til en dynamisk bildevegg finnes det et veldig morsomt alternativ som krever litt mer planlegging. Teknikken går ut på at du blander ulike motiv, rammer i varierende farger og former samt diverse veggdekorasjoner og skaper en orden i kaoset. Finest blir det om du henger bildene langs loddrette, rette linjer og passer på at det blir symmetrisk. Bilder med like former kan du med fordel plassere slik at mellomrommene blir like brede. En rund eller oval dekorasjon henger du midt i mellomrommet. Bruk gjerne et tema avhengig av hv hvilket rom du henger det i, f eks kjøkken eller barnerom. Ta med i vurderingen at de varierende formene ofte krever en stor vegg. Til slutt et tips til deg som ikke er så glad i å planlegge, måle og borre: Bruk en bildelist!

Bildelisten krever litt arbeid når du skal henge den opp, men så blir det enkelt å variere plakater, fotografier og dekorasjoner uten å måtte planlegge bildeveggen. En regel for at bildeveggen skal bli så bra som mulig er at du henger bildelistene med samme mellomrom og lar de følge samme linje i ytterkantene. Velg bildelister i samme farge og matche de til fargeskalaen på veggen.

Kombiner moderne posters, fotografier, gamle billetter, lysholdere og speil i din bildevegg. Det fantastiske med bildeveggen er at du kan samle alle dine veggfavoritter og skape en behagelig helhet av de. Lykke til!