Innredning til vaskerommet

Ser du etter innredning til vaskerommet? Kanskje du har totalrenovert vaskerommet og leter ivrig etter de siste detaljene til innredningen, eller kanskje du bare vil piffe opp et rom som har behov for det akkurat nå? Vi vet at vaskerommet kanskje ikke er hjemmets mest inspirerende rom, men det er mulig å gjøre vaskerommet mer inspirerende – her får du noen tips!

Orden og system

Et generelt tips for en praktisk og koselig innredning i vaskerommet er å gjøre det så velorganisert som mulig. Utenom maskinene og en sjenerøs arbeidsflate bør det også være plass til for eksempel oppbevaring av skittentøy, rent og brettet tøy og alle de utallige hjelpemidlene man trenger i et vaskerom. Uten gjennomtenkt oppbevaring kan det fort bli kaos. Ting som vaskemidler, klesklyper, børster og andre vaskerelaterte ting er heller ikke så dekorative og fine å ha liggende fremme. Derfor er oppbevaring og organisering alfa og omega når det gjelder å legge grunnlaget for vaskeromsinnredningen. Store kurver, små kurver, bokser, hyller, skap og forheng – alt som kan gjøre vaskerommet ditt mer organisert, er å anbefale.

Det var noen grunnleggende tips til innredning av vaskerommet – nå vil vi gå litt inn på detaljene! De siste puslespillbrikkene som skal legges på plass når du renoverer vaskerommet, eller de små grepene som kan piffe opp selv det mest kjedelige vaskerommet. 

Fine posters

Det er ikke noe nytt at et rom føles lunere og mer komplett med bilder eller posters, og det gjelder også vaskerommet. Velg posters med et fargetema som matcher interiøret og skaper en rød tråd i rommet. Eller hvis du vil finne noe som passer spesielt godt i vaskerommet, så kan kanskje fine fotoposters med temaet vann være noe?

Blå posters - Posters med vann og bølgerFra venstre: 1. Bølger // 2. Blue Ocean

Disse fine posterne med patenttegninger av gamle vaskemaskiner er også et hett tips til vaskerommet!

Posters med patenttegninger av vaskemaskinerFra venstre: 1. Patent Print - Washing Machine – White // 2. Patent Print – Combined Washing Machine - White

Speil, speil, speil

Vaskerom pleier som regel ikke å være spesielt romslige, men det finnes et enkelt verktøy som på magisk vis kan trylle frem i hvert fall en følelse av rom, nemlig speilet! Runde speil skaper en mykere og litt mer luksuriøs følelse, noe som kan være nødvendig i et uglamorøst rom som vaskerommet.

Rundt speil, blomster og lys på badetPå bildet: KAILA Rundt speil 70 cm Ø

Grønne planter

Grønt er skjønt – også på vaskerommet! Grønne planter på arbeidsbenken eller gulvet er et enkelt triks for å skape mer harmoniske og hyggeligere omgivelser (så lenge de ikke er i veien, selvfølgelig). Hvis du ikke får plass til planter i vaskerommet, kan et alternativ være å henge posters med planter på veggen.

Poster med palmeblader - poster med kaktusFra venstre: 1. Pink pastell palm // 2. Round Cactus

Posters med vaskeråd

Vaskesymboler står kanskje ikke øverst på listen over ting man pugger. Derfor kan du la denne fine posteren med vaskesymbolene få en plass i vaskerommet. Funksjon og stilrent design – i ett!

Posters med vaskeråd – innredning i vaskerommet

Fra venstre: 1. Vaskeråd – Hvit // 2. Vaskeråd – Svart