Alt om passepartouter

At bruke passepartouter til innrammede bilder er i dag meget populært . Det er kanskje ikke så overraskende siden det bringer med seg flere fordeler.

Kvadratisk svart passepartout Den største fordelen er at dine innrammede bilder får en profesjonell og elegant preg sammenlignet med bare å sette ditt bilde i en vanlig fotoramme. I tillegg beskytter en passepartout mot at bildene kleber seg fast til glasset.

Hva er en passepartout? 
En passepartout er et stykke papp som brukes i kombinasjon med en fotoramme for å gi bildet ditt en pen innramming. Passepartouten fremhever det lille ekstra i bildet og beskyttet det samtidig mot aldring fordi bildet ikke kommer i direkte kontakt med glasset. Det er viktig at du bruker en pH-nøytral passepartout for å unngå unødig skade på ditt bilde eller kunstverk.

CollagepassepartoutOval passepartou

Når skal man bruke en passepartout? Egentlig kunne man snu på dette spørsmålet: Når passer ikke en passepartout? En passepartout passer egentlig perfekt for alle anledninger når du ønsker å trekke fokus til ditt bilde. Passepartouten løfter ditt bilde og får det til å synes enda bedre. Den bidrar også til en bedre harmoni mellom rammen og bildet. Har du en lignende farge til faget på motivet och rammen, er det virkelig godt å bruke en hvit passepartout for å virkelig trekke fokus til ditt bilde.

Passepartout kan brukes til både ovale, kvadratiske og rektangulære bilder. Det finnes dessutent passepartouter for både fotomontasjer en enkelte bilder.

Hvilken farge på passepartouten? 
Når du begynner å lete etter passepartout, vil du legge merke til at det er mange forskjellige farger å velge mellom. Hos oss vil du finne alt fra de klassisk hvite og svarte passepartouterna, til nydelige moderne alternativer i farger som rødt, blått, grønt, gult og rosa.

Läcker rosa passepartå

Vi anbefaler at du velger en farge som passer inn med både ditt motiv, bilderammen og resten av innredningen din. Hvis hjemme ditt går i stilrene farger som hvit, svart og grå passer og hvite, sorte og sølv passepartouter perfekt. Har du et mer fargerikt hjem, kan en fargerik passepartout passe godt inn, spesielt i barnas rom der du gjerne kan live opp med flotte farger.

En hvit passepartout kan også passe godt i en fargerik innredning da den bryter av på en god måte og virkelig rammer inn motivet. Men det finnes egentlig ingen regler om hva som fungerer. Noen ganger kan en fargerik passepartout være en ekstra fargeklatt som gjør at et vakkert bilde bedre kommer til sin rett.

Vanligvis velger de fleste et passepartout i en hvit nyanse til å løfte frem fotografier. Bruk gjerne en passepartout i farge til å ramme inn et diplom, et gammelt brev eller lignende. Hvis motivet er lyst, vil ditt bilde rett og slett komme bedre frem hvis du bruker en passepartout i farge.

 

Hvilken størrelse du bør velge kommer an på hva du selv synes er pent . Den mest vanlige størrelsen er en kant mellom fire til seks centimeter. Disse mål passer vanligvis alle typer motiv og gir en god effekt. Selvfølgelig kan du bruke passepartouter med både kortere og lengre kant enn 4-6 cm. Det er rett og slett et spørsmål om smak.

Gul passepartou

Blå passepartout

Hvis du har en relativt stor ramme til et mindre bilde kan være veldig pent med en bred hvit passepartout som automatisk retter all oppmerksomheten til bildet. Hvis bildet er litt for liten for rammen kan man fylle tomrommet med en slank tynn passepartout.

Vi lager også Skreddersydde passepartouter slik at du kan bestemme din egen farge, yttermål og innermål.