Kuvertlaken

Her finner du de fine formsydde lakenene våre! Formsydde laken er en type laken som er formsydd i hjørnene og passer på en overmadrass. Den fine passformen gjør at lakenet ligger på plass hele natten - perfekt for deg som vrir og snur deg i søvne! Et formsydd laken som ligger flatt og ikke krøller seg, er en forutsetning for god søvn. Formsydde laken gjør det enklere å re opp sengen, og de formsydde hjørnene gjør at lakenet lett kan brettes sammen, slik at det ikke tar mye plass når det ikke er i bruk. Velkommen inn til oss på BGA og bli inspirert av våre formsydde laken til din seng.

Butikk
Vis flere filter
  Filtre
  X

  Filter

  • Butikk
  Viser 0 produkter

  Beklager

  Fant ingen produkter

  KONVOLUTTLAKEN – ET FORMSYDD LAKEN SOM GARANTERER PERFEKT PASSFORM

  Her på BGA har vi et utvalg av forskjellige laken, og én type laken som vi tilbyr, er konvoluttlaken! Men hva er egentlig et konvoluttlaken? Jo, et konvoluttlaken er et formsydd laken som passer til madrasser med en makshøyde på 8 cm. Konvoluttlaken er sydd slik at det dras på og rundt madrassen. Det formsydde lakenet har en bredere underkant som festes på undersiden av madrassen ved at alle fire hjørner tres over madrassen. Det gjør at det formsydde lakenet holder seg på plass gjennom hele natten, uansett hvor mye du beveger deg. Denne typen laken er dessuten en anelse mer tettsittende enn andre laken. En annen positiv ting med et konvoluttlaken, er at det i tillegg til å sitte på plass, også tar mye mindre plass i skapet hvis du bretter det sammen på riktig måte. Dette betyr at du kan oppbevare et konvoluttlaken pent uten å måtte å trykke det inn i skapet slik at det blir rynkete og klumpete. Det gjør også lakenet enkelt å pakke med seg dersom du skal sove borte, og det tar ikke opp spesielt mye plass i bagen. Det er altså mange fordeler med å velge et konvoluttlaken, og hvis du velger å kjøpe et, gjør du også en god investering for søvnen din!

  HVA SKILLER ET KONVOLUTTLAKEN FRA ET DRA-PÅ-LAKEN?

  Med alle de forskjellige typene lakener som finnes, er det ikke så rart at du av og til blir litt forvirret. Noe som kan være lett å blande sammen, er konvoluttlaken og dra-på-laken. Både konvoluttlaken og dra-på-laken er såkalte «fitted sheets» og har kanter som festes rundt madrassen, til forskjell fra vanlige laken som ikke har formsydde hjørner, og som bare brettes ned under madrassen. Konvoluttlaken er ment å sitte veldig tett rundt madrassen, og det er nettopp dette som skiller det fra dra-på-lakenet som det lett kan forveksles med. Et konvoluttlaken har ikke elastikk i kantene slik som et dra-på-laken har. Siden det skal sitte veldig tett, betyr det at det kan kreve litt mer arbeid under oppredningen, men når det er godt og vel på plass, så sitter det som støpt! Konvoluttlaken er altså et veldig godt alternativ hvis du vil ha et laken som ligger glatt og rett hele natten, og som gjør at du kan sove ekstra godt uten å måtte våkne opp med lakenet sammenrullet som en klump i midten av sengen.

  HVILKET MATERIALE BØR DU VELGE KONVOLUTTLAKENET DITT I?

  Når du skal velge et konvoluttlaken, er det viktig å tenke gjennom hvilket materiale du vil at det skal være i. Du skal sove mange timer på lakenet, så det er viktig at det både er slitesterkt og føles behagelig mot kroppen din. Ett materiale som er populært å bruke til sengetøy, er bomull. Bomull er et naturlig fiber som puster godt, og som kan absorbere fukt. Det er dessuten slitesterkt. Et konvoluttlaken av bomull er altså et smart valg. Et annet populært valg, er konvoluttlaken av sateng. Laken av sateng kan oppleves som ekstra luksuriøse. De er veldig myke, og den glansfulle overflaten gjør dem utrolig elegante. Sateng er dessuten et materiale som sliter mindre på håret, og det er mindre belastende for huden. Så når du skal velge et laken, bør du velge et laken som er bra for både ditt indre og ytre. Hvis du klikker deg inn på det spesifikke lakenet du er interessert i, kan du se hvilket materiale det er laget av.

  RE PENT OPP MED KONVOLUTTLAKEN

  Konvoluttlaken er perfekte hvis du ønsker å re hotellsengen perfekt opp. På hotellsenger pleier det som regel å være perfekte, stramme laken som sitter som støpt på madrassen, og det er dette resultatet du oppnår ved å re opp med et formsydd konvoluttlaken. Hvite, friske konvoluttlaken er en perfekt begynnelse som du deretter kan matche med mange forskjellige puter og dynetrekk av sateng for den perfekte, luksuriøse hotellstilen.

  Akkurat som med andre laken og sengetøy, er det viktig å re opp regelmessig med rene og nye, friske laken. Vask konvoluttlakenene dine på 60 grader for å forhindre forekomsten av støvmidd. Det er smart å få inn som en rutine at du skal re opp med rent sengetøy regelmessig. Dette er veldig viktig, men også behagelig for din egen del – for det er jo få ting som slår følelsen av å krype ned i en ren og myk seng med deilige laken.

  VELG ET LAKEN AV GOD KVALITET

  Når det gjelder sengetøy generelt, er det smart å tenke på kvalitet før kvantitet. Sengetøyet bør være slitesterkt og beholde passformen sin etter mange vask. Det kan være verdt det å bruke litt ekstra for å få et laken med lengre levetid. Som regel trenger du ikke så mange – det holder med et par, eller kanskje tre, som du varierer mellom. Så lenge du har noe rent å re opp med når et laken er i vasken, klarer du deg lenge. Du skal selvfølgelig heller ikke måtte gå på kompromiss mellom estetikk og funksjonalitet. I vårt sortiment finner du formsydde laken som både er laget av god kvalitet, og som bidrar til en finere og mer komfortabel seng. Du er velkommen til å finne ditt nye konvoluttlaken for en bedre søvn!