Hengekøyer

(0)

Å ta en hvil utendørs i en hengekøye – det er avslapping. En hengekøye lar deg hvile i en behagelig posisjon, og den gyngende bevegelsen gir en beroligende effekt. Heng opp hengekøyen i hagen mellom to trær eller på balkongen for å få en naturnær følelse og muligheten til å slappe av en stund. Hos BGA finner du et fint sortiment med hengekøyer i forskjellige design!

Butikk
Vis flere filter
  Filtre
  X

  Filter

  • Butikk
  Viser 0 produkter

  Beklager

  Fant ingen produkter

  HENGEKØYE – ET SYMBOL PÅ FERIE OG AVSLAPPING

  Hengekøyen har bitt som et symbol på ferie og avslapping. Det er noe spesielt med å ha luksusen til å enkelt kunne legge seg i en hengekøye en stund. Dersom du henger hengekøyen opp under to store trær i hagen, får du et idyllisk sommersted å ligge og lese, skrolle på mobiltelefonen eller bare ta det med ro og hvile i. Dersom du ikke har noen passende trær i hagen, kan det fungere å henge opp hengekøyen ved hjelp av skikkelige skruer i taket inne på balkongen eller uteplassen.

  En hengekøye bringer med seg en naturnær og nesten litt bohemsk følelse. Det er noe spesielt med hvordan en hengekøye sakte vugges fram og tilbake av vinden samtidig som den lar kroppen hvile behagelig, slik at det nesten føles ut som om man svever. Det har en beroligende effekt og kan kanskje til og med få den mest stressede personen til å slappe av en stund.

  Det er vidunderlig å ha en hengekøye å kunne legge seg og slappe av i om våren og på varme sommerdager. Det skaper en spesiell følelse utendørs: å beskyttes litt fra solens varmeste stråler under trærne og høre fuglene kvitre rund seg. Det er nesten et must å ha en hengekøye klar til sommerens fine dager dersom du skal tilbringe mye tid hjemme.

  ETTERMIDDAGSHVILEN BLIR EKSTRA LUKSURIØS I EN HENGEKØYE

  Å komme hjem etter en lang dag på jobben, og å ta den etterlengtede ettermiddagshvilen som vi av og til kan trenge blir ekstra luksuriøst med en hengekøye. Alle fortjener å ta seg tid til å slappe av, og i hengekøyen kan du sove en stund, hvile, lese eller løse kryssord! Kanskje det vanskelige ordet som du sliter med å finne kommer fram når du er mer avslappet?

  Hengekøyen er populær hos både barn og voksne, og for barn kan hengekøyen ofte føles litt morsommere. Barna kommer altså til å elske hengekøyen! Å komme hjem fra skolen med en venn og sitte og snakke sammen i en hengekøye samtidig som man gynger lett i den kan føles både koselig og beroligende. Barna trenger også å slappe av, og noen ganger kan det være godt for dem å kunne legge seg i hengekøyen en stund. Det er også mulig at leseleksen blir lettere å gjøre der.

  SKAP EN KOSELIG MØTEPLASS I HAGEN

  Med en hengekøye kan du enkelt lage en koselig plass i hagen din. Heng opp hengekøyen din der det passer, sett opp et lite sidebord og suppler med noen sitteputer eller andre hagestoler rundt på gresset. Det blir en koselig samlingsplass hvor man kan omgås med familie og venner. Men én ting er sikkert: Uansett hvor komfortable sitteputer du velger, vil alle sikle etter å få ligge litt i hengekøyen.

  HENGEKØYER PASSER LIKE BRA INNENDØRS SOM UTENDØRS

  Hengekøyer er såpass fine at de passer perfekt som en interiørdetalj. Du kan dessuten dekorere dem med nydelige puter og noen fine pledd for et behagelig og rolig miljø. Og du trenger ikke nødvendigvis å henge hengekøyen utendørs. Den kan fungere like bra innendørs også. Den kan kanskje bli en morsom og unik detalj i et rom? Mange av oss forventer ikke å bli møtt av en hengekøye når vi går inn i et rom, og dermed kan det bli en positiv overraskelse! Ta med deg den naturnære følelsen som vi så ofte lengter etter inn, og få muligheten til den samme avslappingen året rundt.

  TA VARE PÅ HENGEKØYEN DIN PÅ RIKTIG MÅTE

  Det er viktig å sjekke hvilke vaskeråd som gjelder for hengekøyen din, og hvordan du best tar vare på den. Noen hengekøyer har god slitestyrke, mens andre ikke takler utendørsmiljøet like bra. Noen hengekøyer er anbefalt å ta inn dersom det begynner å regne for å unngå at de blir ødelagte. Dersom en slik hengekøye skulle bli fuktig, er det viktig å la den tørke skikkelig. Noen hengekøyer kan vaskes i maskin, mens andre kun kan flekkbehandles. Sjekk alltid hva som gjelder for nettopp din hengekøye for å bevare den så fin så lenge som overhodet mulig.

  EN HENGEKØYE HAR MANGE GODE FORDELER

  Mange steder rundt om i verden er hengekøyer en helt naturlig soveplass. Ordet stammer fra spanske hamaca som betyr svevende sovenett. Hengekøyer kommer opprinnelig fra Sør- og Sentral-Amerika. De første hengekøyene antas å være laget av bark fra trær. Hengekøyen kom til Europa på slutten av 1400-tallet. Da var det først og fremst europeiske sjømenn som begynte å bruke hengekøyen, ettersom de sov bedre i en hengekøye enn på det harde gulvet om nettene ute på havet.

  At hengekøyen er en så naturlig soveplass for mange sier noe om hvor komfortabel den er. Det kan påstås at en hengekøye er mer avslappende enn en vanlig seng eller det å slenge seg på sofaen foran TV-en. For enkelte går det til og med raskere å sovne i en hengekøye enn det gjør i sengen. Dersom du er en person som beveger mye på deg mens du sover, må du imidlertid være forsiktig, da det ikke er så gøy å våkne av at du ramler ut av hengekøyen. Det kan kreves en viss balanse, og det er kanskje derfor best å prøve å holde seg våken under hvilestunden, uansett hvor avslappende det er.

  SETT AV TID TIL DEG SELV

  For mange innebærer sommer og ferie mange aktiviteter og opplevelser, noe som selvfølgelig er kjempegøy og skaper mange fine minner. Men det er også viktig å ta tid til seg selv og å slappe av under ferien. Når du får litt tid til overs, anbefaler vi at du prioriterer deg selv litt og legger deg i hengekøyen for en koselig lesestund. Det er absolutt ikke overvurdert – vi lover.