Mørkleggingsgardin

Uansett hvor mye vi elsker lyse solskinnsdager, kan det være deilig å stenge lyset ute noen ganger, og spesielt om sommernettene. Da er en mørkleggingsgardin perfekt! Mørkleggingsgardiner holder rommet både mørkt og kjølig, slik at du kan våkne uthvilt.

I tillegg til den mørkleggende funksjonen, er en mørkleggingsgardin også veldig estetisk. Mørkleggende gardinlengder er en luksuriøs og elegant detalj som skaper hotellfølelse i hjemmet ditt. Ta en titt på utvalget vårt og la deg inspirere av mørkleggingsgardiner i forskjellige farger og materialer!

Butikk
Vis flere filter
  Filtre
  X

  Filter

  • Butikk
  Viser 0 produkter

  Beklager

  Fant ingen produkter

  MØRKLEGGNINGSGARDINER – BÅDE DEKORATIVT OG FUNKSJONELT!

  All ære til godt lysinnslipp i hjemmet, men av og til vil du bare kunne stenge alt lys ute. Som når du er veldig sliten og trøtt en lys sommernatt, eller når du vil sove lenger en morgen og solstrålene finner veien inn gjennom vinduet. Da er det bra at det finnes mørkleggingsgardiner til å redde deg! Mørkleggingsgardiner hjelper deg med å holde rommet ditt mørkt når du vil, og er i tillegg til det funksjonelle formålet også veldig dekorative! Mørkleggingsgardiner er en interiørdetalj som vakkert tilfører mer dybde til hjemmet ditt, og får det til å føles mer innbydende og varmt. Et par mørkleggingsgardiner er ofte laget i et grovere materiale, noe som gjør at de får et bølgende fall og ser veldig luksuriøse ut. Lange mørkleggingsgardiner kan skape en følelse i hjemmet ditt som minner om et hotellrom, og gjør det mer eksklusivt. Og hvem vil vel ikke skape den perfekte hotellfølelsen hjemme? Ta en titt i sortimentet vårt med fine mørkleggingsgardiner, og finn et par som passer i nettopp ditt hjem!

  MØRKLEGGINGSGARDINER PASSER PÅ MANGE STEDER

  Å innrede med både funksjonelle og fine gardiner, er ikke bare pent, men også veldig smart. Mørkleggingsgardiner er et spesielt godt alternativ som er perfekt til soverommet. En mørkleggingsgardin stenger ikke bare ute lyset, men demper også forstyrrende støy, noe som forbedrer søvnen din! Et tips kan være å velge en mørkleggingsgardin som er bred, og å henge den noen centimeter bredere en ytterkanten av vinduet. På den måten kan du være sikker på at det ikke slippes inn noe lys på sidene av gardinen. Om natten kan mørkleggingsgardinen forhindre at det kommer varme inn i rommet, og holder dermed rommet ditt både kjølig og mørkt, noe som kan være veldig behagelig.

  Du trenger selvfølgelig ikke å begrense deg til soverommet. Mørkleggingsgardiner passer perfekt også i mange andre rom. Mørkleggingsgardiner blir veldig luksuriøse i en stue, og forhindrer lysrefleksjoner i TV-en fra vinduet. På hjemmekontoret er en tykk gardin også bra for å dempe lyd og hindre at solstråler blender datamaskinen. Mørkleggingsgardiner er dessuten perfekte på barnerommet, ettersom barn av og til legger seg mens det fortsatt er lyst ute. Da kan det være godt å få det mørkt i rommet. Du kan selv justere hvor mye lysinnslipp du vil ha i leiligheten eller huset ditt ved å trekke gardinen mer ut i bredden på gardinstangen. En fin mørkleggingsgardin passer også bra på veldig mange steder! Uansett hvilket rom du plasserer mørkleggingsgardinene i, vil de tilføre en elegant følelse, og bli en fin, sofistikert interiørdetalj. Et perfekt valgt der du skal hvile, sove eller se på TV. Et annet pluss er at gardiner beskytter møbler mot solbleking, og at de kan fungere som beskyttelse mot innsyn hvis du har naboer midt i mot eller bor på bakkeplan, noe som kan få hjemmet ditt til å føles tryggere.

  BRUK EN MØRKLEGGINGSGARDIN SOM ROMDELER

  Noe annet som er veldig stilig, er å bruke mørkleggingsgardiner som en fin og enkel romdeler. Det er kanskje slik at du deler rom med en annen? Da kan det være deilig å henge opp en tykkere gardin for å dele rommet i to på en prisgunstig og enkel måte. På den måten får du litt mer privatliv, samtidig som mørkleggingsgardinen gjør mye for helheten i rommet. Mørkleggingsgardiner kan også brukes på soveplassen i en liten leilighet, for eksempel hvis du har en sovealkove, for å gjøre det koseligere og finere. De kan også brukes som en romdeler hvis du vil lage et mer adskilt hjørne i et større rom, for eksempel til et skrivebord i stuen. Dette ordner du enkelt ved å henge opp gardinen fra en skinne i taket. Noe du kan vurdere, er å velge en litt lengre mørkleggingsgardin hvis den skal henge fra taket.

  MATCH FORSKJELLIGE GARDINER MED HVERANDRE

  Det er virkelig fint å matche flere gardiner med hverandre. Ved å henge opp to gardinstenger ved siden av hverandre, eller ved å bruke takskinner med flere spor, kan du henge opp et par tynne, gjennomskinnelige gardiner bak mørkleggingsgardinene dine. Ettersom mørkleggingsgardiner ofte er av den tykkere varianten, matches de best med gardiner som er tynne. Slik unngår man å få et for tungt uttrykk, og gardinene skaper en fin kontrast mot hverandre. Et tips kan være å matche med tynne blondegardiner for å skape et romantisk inntrykk, men du kan også matche med forskjellige materialer og fargenyanser for å skape en dynamisk følelse.

  MØRKLEGGINGSGARDINER MED MULTIBÅND

  I sortimentet vårt finner du mørkleggingsgardiner med multibånd. Multibånd betyr at gardinen har flere muligheter for opphenging, og kan henges opp på flere forskjellige måter – gjennom hullene i gardinen, gjennom den ferdigsydde kanalen eller ved hjelp av fingerkroker eller ringer. Du kan helt enkelt velge det som passer deg best og det som føles enklest for deg selv. Multibånd skaper store variasjonsmuligheter!

  ENKELT Å TILPASSE GARDINEN ETTER ROMMET!

  Du har kanskje funnet den perfekte gardinen, men så er den altfor lang? Mange har mørkleggingsgardinene sine hengende på en vanlig gardinstang. Dette kan være veldig fint, og bruker å være en enkel løsning. Men du kan også henge opp gardinene dine fra skinner i takket. På den måten får du virkelig en luksuriøs og god følelse som bringer tankene til et hotellrom. Når du henger et par gardiner fra taket, kreves det ofte at de er litt lengre for at de skal nå ned til gulvet og ikke etterlater en altfor stor glipe. Det beste vil være å undersøke hvilke mål du trenger på forhånd, ettersom det finnes mange forskjellige mål å velge mellom når det gjelder mørkleggingsgardiner. Når du bruker en gardinstang, har du store muligheter for å plassere gardinen akkurat der du vil. Du kan henge gardinene helt inntil vinduet for å få en fin innramming, eller du kan plassere dem litt høyere og bredere enn vinduet for å få vinduet til å se større ut. Hvis mørkleggingsgardinene du er interessert i fortsatt er for lange, er det overhodet ikke så vanskelig å fikse gardinene slik at de får riktig lengde. Ved hjelp av et oppleggingsbånd (også kalt sømfix), kan du enkelt justere gardinens lengde og få akkurat den lengden du selv ønsker. Dette gjør det utrolig enkelt å tilpasse mørkleggingsgardinen etter vinduet!