Heis gardiner

Det finnes mange måter å henge opp gardiner på, men ingen gardin er så hjemmekoselig og varm som en vakker liftgardin. Liftgardiner monteres på den øvre delen av vinduet, og hvis solen står for lavt, kan gardinen heises ned. En liftgardin har med andre ord mange flere funksjoner enn bare å være en dekorasjon. En trendy liftgardin passer aller best i kjøkkenvinduet, eller hvis du har tredelte vinduer.

Butikk
Vis flere filter
  Filtre
  X

  Filter

  • Butikk
  Viser 0 produkter

  Beklager

  Fant ingen produkter

  HEISGARDIN – EN ALLSIDIG OG FLOTT GARDIN

  Når man snakker om forskjellige gardiner, er det fort gjort å glemme heisgardinen, som også kalles liftgardin. Det er synd, for heisgardinen er en veldig flott gardintype som samtidig er veldig allsidig, og den fyller mange funksjoner.

  Heisgardiner, roll-up-gardiner eller liftgardiner er et godt alternativ blant ulike typer gardiner hvis du vil ha en gardin som du enkelt kan justere lengden på. Med en heisgardin kan du velge å ha et fullt lysinnslipp eller skjerme litt for lyset gjennom å heise den ned. En heisgardin sitter ofte over halve vinduet og har et glatt og spenstig materiale. En heisgardin kan minne litt om en rullegardin i utseende, men er ofte laget i et tynt og lett stoff som ikke er like tykt og solid som stoffet til for eksempel en rullegardin. Ettersom en heisgardin kan tilpasses i lengden, kan det bli litt overflødig stoff nederst. Dette er ofte rullet opp i underkant, og på noen heisgardiner holdes det på plass med søte små sløyfer. En heisgardin er et fint supplement til andre gardiner for å skape kontraster. Hvis du har gardinlengder i alle hjemmets rom, kan det være fint å bryte opp med en heisgardin for å få litt kontrast og variasjon.

  HEISGARDINER ER PERFEKT I KJØKKENVINDUET

  En heisgardin tar heller ikke opp så mye plass, og passer derfor perfekt i et vindu som ikke har så mye overflate rundt seg, som for eksempel ved et kjøkkenvindu over en kjøkkenbenk. Det er derfor et klassisk valg å plassere heisgardinen på kjøkkenet, men det betyr ikke at den ikke passer i andre rom. Heisgardiner kan passe perfekt hvis du for eksempel har mange dekorasjoner i vinduskarmen i stuen, og ikke vil ha en gardin som henger foran på sidene, eller på barnerommet hvis du vil ha ekstra mye plass i høyden til å stable leker på gulvet. At de passer så godt til akkurat kjøkkenet, kan være fordi vi gjerne vil kunne lufte enkelt ut på kjøkkenet. Til tross for at matlukten fra kjøkkenet kan være herlig, er det også noen situasjoner hvor den ikke blir satt like stor pris på. Det kan bli mye matos, og noen ganger brenner vi kanskje nesten maten så det danner seg røyk raskt, eller så vil vi bare lufte ut etter matlagingen. I slike tilfeller er det flott med en heisgardin som ikke dekker vinduet for mye, så vi enkelt kan åpne opp og slippe inn frisk luft.

  VELG RIKTIG HEISGARDIN

  Heisgardiner passer til mange forskjellige vinduer, og de passer spesielt til brede vinduer som ikke er så avlange, for eksempel et tredelt vindu. Når du skal velge en heisgardin, er det viktig at du først sjekker hvilken størrelse du har på vinduet ditt, så du vet hvilken størrelse du skal velge på heisgardinen din. Det er viktig å velge en gardin som er litt mindre enn vinduets størrelse, og får plass innenfor vinduet. En heisgardin i riktig størrelse gir bedre proporsjoner, noe som igjen gir en flottere helhet. Det finnes mange ulike heisgardiner i forskjellige størrelser så du enkelt kan finne en som passer perfekt til vinduet ditt. I sortimentet vårt finner du for eksempel heisgardiner i størrelse 160 x 90 cm og mindre heisgardiner i 100 x 90 cm blant mange ulike størrelser.

  Når du velger heisgardin, kan du velge mellom forskjellige materialer og farger, avhengig av hvilken følelse du vil skape ved vinduet ditt. Hvis du vil at det skal være et vindu som trekker til seg oppmerksomhet, kan du velge en roll-up-gardin i farge eller med mønster. Hvis du vil at andre ting skal få mer fokus, kan du velge en heisgardin med et mer nøytralt design. Når du velger farge, er det også viktig å tenke på hvordan du vil at liftgardinen din skal fungere. En mørk liftgardin kan være litt mørkleggende ettersom dagslys kan ha vanskelig for å nå igjennom mørkt stoff, mens en lys heisgardin slipper igjennom et mykere lysskinn.

  Ulike lengder kan også påvirke lysinnslippet, men det som er bra med en heisgardin, er at den er relativt enkel å tilpasse. Du kan enkelt justere lengden på gardinen og gjøre den kortere eller lengre. Hvis du for eksempel har kjøkkenvinduet over benken der du står og lager mat, kan du heise ned gardinen når solen står lavt på himmelen for å slippe å bli blendet. Om kvelden når du kanskje vil la det rødoransje skinnet fra solnedgangen lyse inn, kan du heise den opp igjen. En av heisgardinens største fordeler er at man enkelt kan tilpasse lengden. Velg en heisgardin som kan fremheve vinduet ditt og gjøre det til en stilfull detalj i hjemmet.

  HEISGARDINER FUNGERER TIL MYE

  Selv om en heisgardin ikke er helt mørkleggende, kan den forhindre sterkt sollys i å skinne inn. En heisgardin mørklegger ikke hele rommet, men lar fortsatt et mykt skinn lyse igjennom, avhengig av hvor tykk den er. Det kan være deilig når du ikke vil ha det mørkt i hele rommet, men vil kunne se på et avsnitt av favorittserien din uten å bli blendet av solen eller forstyrres av at lyset reflekteres i TV-en. Noen ganger vil man jo slippe unna det kjempesterke sollyset, men ikke mørklegge helt, og da er en heisgardin veldig godt egnet!

  En annen ting som er fint med en heisgardin, er at den også gir en viss beskyttelse mot innsyn. Det kan være deilig, uansett om du bor i leilighet eller hus. Kanskje det er slik at du bor i et område med mange naboer, eller har en leilighet på bakkeplan, eller bare vinduer fra et annet hus midt imot? Da kan det være fint med en viss innsynsbeskyttelse. Hvis du har et baderomsvindu som ikke er frostet, kan det også der være perfekt med en heisgardin ettersom den dekker en større del av vinduet, men også kan heises opp enkelt.