Lange gardiner

Når det er litt høyere under taket, som det ofte er i eldre bygninger, kan det være vanskelig å få normalt lange gardiner til å passe inn. I vår lange gardiner-kategori finner du de samme herlige gardinene - men med lengder opptil 300 cm. Våre lange gardiner finnes i mange farger og material, slik at du kan finne akkurat den lange gardinen som passer til deg og hjemmet ditt. Velkommen inn til et utvalg av lange gardiner til hjemmet!

Butikk
Vis flere filter
  Filtre
  X

  Filter

  • Butikk
  Viser 0 produkter

  Beklager

  Fant ingen produkter

  LANGE GARDINER SOM STREKKER SEG FRA GULV TIL TAK

  Hvis et rom føles tomt og kaldt, er det ofte slik at det mangler et par fine gardiner. Hvis du dessuten har et stort vindu, eller det er høyt under taket, kan du få et veldig pent resultat med et par lange gardiner. Noen ganger vil man bare ha et par lange gardiner for den eksklusive og gode følelsen et par gardiner kan skape, men fremfor alt for virkelig å få til den lune og hjemmekoselige atmosfæren. Ekstra lange gardiner er perfekt for høye vinduer og gir illusjonen av større vinduer og større rom, samtidig som de gir rommet mer dybde og gjør det mer hjemmekoselig.

  LANGE GARDINER GIR FLERE MULIGHETER

  Lange gardiner kan virkelig skape en eksklusiv hotellfølelse hjemme. Det er morsomt med lange gardiner fordi det gir deg muligheten til å henge dem opp på flere forskjellige måter. Noen foretrekker å plassere gardinene sine lavt for å få et pent fall av stoffet mot gulvet. Andre liker å utnytte den fulle lengden for å kunne henge gardinene sine høyt opp på veggen eller fra taket.

  Lange gardiner passer like godt å henge opp med en gardinstang som med en gardinskinne. Det som er viktig, er å sjekke hvilken type oppheng gardinen har. Gardiner med multibånd fungerer til alle typer oppheng. Med multibånd kan gardinene for eksempel henges direkte på gardinstangen i hempene, eller ved hjelp av ringer, fingerkroker eller en gardinskinne.

  VELG MELLOM ULIKE MATERIALER

  Lange gardiner kommer i mange forskjellige farger og materialer du kan velge mellom. Derfor trenger du ikke å gå på kompromiss med det estetiske, selv om du vil velge et par gardiner som er ekstra lange. Kanskje du vil henge opp et par gardiner i fløyel, lin eller bomull? Det blir et stilfullt valg uansett, og du kan velge et materiale som passer til det rommet gardinen skal henge i, eller hvordan rommet er innredet ellers.

  Hvis du har mange tunge farger i interiøret og på veggene, vil du kanskje ha et par luftigere og lette gardiner. Hvis rommet ditt føles litt kaldt og tomt, passer det kanskje bedre med et par gardiner i grovere materiale som virkelig rammer inn vinduet på en stilig måte, og gir rommet mer dybde og tyngde. Gardiner i fløyel gir rommet en veldig myk følelse, og det kan passe fint hvis du for eksempel har mange kantete og stilrene møbler. Men én ting er sikkert, og det er at uansett hvor eller hvilke gardiner du vurderer å henge opp, så blir det ekstra flott og luksuriøst om du velger å satse på et par lange gardiner som strekker seg fra tak til gulv.

  HVOR LANGE SKAL GARDINENE VÆRE?

  Hvor lange gardiner akkurat du trenger, kommer an på hvor mye veggflate du har mellom tak og gulv, og om du vil at gardinen skal rekke ned til gulvet eller slutte noen cm over. Det er alltid viktig å måle hvilken lengde du trenger før du kjøper de lange gardinene dine. I sortimentet vårt av lange gardiner kan du finne gardiner som har en lengde opptil 300 cm.

  HENG DE LANGE GARDINENE DINE FRA TAKET

  Et par lange gardiner som er hengt opp i en takskinne er noe som virkelig har blitt trendy. Det ser ikke bare pent og stilig ut, men det gir også illusjonen av større vindu. Hvis du vil henge gardinene dine fra taket, så er det nettopp lange gardiner du trenger for at de skal rekke hele veien ned til gulvet, og ikke etterlate en kjedelig glippe mellom gulv og gardin.

  Noen ganger er det å henge gardinen fra taket det eneste alternativet, for eksempel om du bor i en eldre bygning med litt høyere tak, har veldig store vinduer som kanskje til og med strekker seg fra tak til gulv, eller bare vil få til den luksuriøse hotellfølelsen hjemme. I et mindre rom kan gardiner som er opphengt i taket gi illusjonen av en høyere takhøyde, og samtidig også et mer romslig værelse.

  HVORDAN SETTER DU OPP GARDINER I TAKET?

  Men hvordan setter man opp gardiner i taket? Det kan virke litt vanskelig å få gardinene sine festet i taket, men det trenger det ikke å være i praksis. En gardinstang kan fremstå som et komfortabelt valg, og du kan selvfølgelig bruke en gardinstang som du plasserer høyt oppe. Men resultatet blir likevel ikke alltid så bra. Når du skal henge opp gardiner fra taket, er det best å unngå den klassiske gardinstangen, og i stedet satse på en gardinskinne i taket. Du fester enkelt en takskinne i taket med takfester der du vil ha den.

  Det er som sagt veldig enkelt å henge opp et par lange gardiner fra taket, men det kan fortsatt være viktig å tenke gjennom et par ting. Det første er at det er viktig å måle ordentlig, som alltid når du skal henge opp gardiner. Det kan være nødvendig å måle for å se hvor langt det er mellom tak og gulv, og hvor lange gardiner du må ha. Du trenger også å måle hvor langt ut du vil at de skal sitte fra veggen, og med hvilken avstand fra veggen du skal sette opp takfestene dine. Et annet tips som gjør det ekstra stilfullt, er å henge gardinen så den ikke bare dekker vinduene. Det er fint å henge gardinen så den henger litt mer ut på siden av vinduet og dekker mer av veggen, så den ikke tar opp en for stor del av vinduet. Det gir illusjonen av et bredere vindu, og du får et penere lysinnslipp. Hvis det er dette resultat du vil skape, må du velge en gardinskinne som er bredere enn selve vinduet. Med en gardinskinne er det også enklere å kunne trekke for gardinene hvis du velger en gardinskinne med glid, og fester gardinene med en rynkebåndkrok. Det er deilig å kunne trekke for vinduet på en enkel måte når du vil skjerme deg litt. Lange gardiner fra taket fungerer godt både med tynne og tykke gardiner.

  AVSKJERM ROM MED LANGE GARDINER

  Gardiner er faktisk midt i blinken for å skjerme av og skape flere rom i hjemmet. Lange gardiner passer perfekt for nettopp dette formålet, ettersom gardinene da må strekke seg fra gulv til tak. Her fungerer det også godt med både tynne gardiner og tykke gardiner. Hvis dere er flere i boligen, kan det kanskje være fint å bruke tykke gardiner som i tillegg er lyddempende, mens for en sovealkove i en mindre leilighet hvor du bor selv er det kanskje bedre med en luftig og tynn gardin. Valget av gardin handler alltid om hvilken følelse du vil skape og hvilket formål du vil at gardinen skal fylle.