Tøyvekter

Når du har laget et perfekt dekket bord og lagt på en duk, er det deilig å vite at alt kommer til å ligge trygt på plass. Da er det et par dukvekter du trenger!

Ved hjelp av våre dukvekter kan du dekke et fint bord utendørs uten å måtte bekymre deg for at sommerbrisen skal dra med seg duken og alt som står på den. Også innendørs sørger dukvektene for at en lett tynn duk ikke sklir rundt. Dukvekter er et tilbehør som rett og slett er et must til det dekkede bordet!

Butikk
Vis flere filter
  Filtre
  X

  Filter

  • Butikk
  Viser 0 produkter

  Beklager

  Fant ingen produkter

  DUKVEKTER – HOLDER DUKEN PÅ PLASS

  Små tilbehør til borddekkingen er ofte det som gir oppdekkingen det lille ekstra, og fine tilbehør imponerer ofte middagsgjestene dine. En dukvekt er et utmerket eksempel på tilbehør som er lett å glemme, og som du ikke alltid tenker på at du trenger. Men det er faktisk noe som er veldig lurt å ha i nærheten når du skal dekke bordet fint.

  Når du har fått til den perfekte borddekkingen, er det fint å bare kunne slappe av, vel vitende om at alt kommer til å bli liggende på plass under hele middagen. Dukvekter hjelper til med nettopp det. Ofte dekker vi bordet med en duk, og dette sees ofte på som et must til det oppdekkede bordet. En duk beskytter, frisker opp og er perfekt som underlag. Med en duk får du en hvilken som helst oppdekking til å føles innbydende ut, og det skapes en festlig følelse. Men noe som er vanlig med duker, spesielt en duk av et lett materiale, er at de fort kan krølles sammen når ting flyttes rundt på bordet. Kanskje den havner litt på snei og sklir feil. Ved å fordele vekten jevnt i alle de fire hjørnene på duken kan du forhindre dette. Du kan også bruke dukvekter til en bordløper. Hvis du for eksempel har en bordløper som er lengre enn selve bordet, kan du bruke dukvekter for at duken skal ligge sentrert på bordet.

  Dukvekter er ofte ment å brukes utendørs, men de fungerer like bra innendørs. Dermed kan du alltid være sikker på at duken blir liggende på bordet. Det som er positivt med dukvekter er at de har et så fint design at de også passer godt til borddekkingen din. De blir en fin detalj både på det oppdekkede bordet innendørs og til kaffeoppdekkingen utendørs.

  HVA ER EGENTLIG EN DUKVEKT?

  En dukvekt består av en vekt som er festet på en klemme som du fester i hjørnet av duken. Duken ligger dermed glatt og fint på plass over bordet når du fordeler dukvektene jevnt i alle fire hjørner.

  Dukvekter kommer i ulike design og former, så hvilken dukvekt du velger, avhenger av hva du selv foretrekker. Det finnes dukvekter i forskjellige stiler, så uansett hva du liker, kan du finne noe som passer for deg. Det blir kanskje et par bohemske dukvekter av jutemateriale som matcher fint med en linduk i beige, og som blir perfekt i det moderne hjemmet? Eller et par dukvekter av stein som bidrar til en industriell og moderne interiørstil? Du kan velge å matche dukvektene dine med forskjellige tekstiler for å forsterke følelsen rundt og skape den stilen du ønsker i hjemmet ditt. Dersom du ønsker å være litt kreativ, kan du kjøpe forskjellige dukvekter til å henge i dukens hjørner – kanskje av samme materiale, men i forskjellige farger. Da kan du skape en spennende følelse som tilfører borddekkingen det lille ekstra.

  DUKVEKTER FORENKLER BORDDEKKINGEN UTENDØRS

  Som sagt er dukvekter som regel ment til utendørs bruk. Når du skal dekke på til en hyggelig sammenkomst utendørs om sommeren, er dukvekter perfekt. Det er alltid hyggelig å kunne nyte et måltid utendørs, og det vil du jo gjerne gjøre selv om det kan blåse litt. Det er kjedelig dersom den friske sommerbrisen tar med seg duken, som i sin tur drar med seg mat, drikke, glass og porselen. Da kan det oppdekkede bordet raskt bare bli et rotete kaos. Med dukvekter kan du forhindre dette og nyte et godt måltid utendørs i ro og fred. Du trenger heller ikke å bekymre deg for at dukens kanter skal blåse opp og legge seg i maten på tallerkenen din. Dukvekter sørger for at maten din får ligge i fred på tallerkenen samtidig som de beskytter duken din mot kjedelige flekker. Perfekt til sommermøblene i hagen og på balkongen. Dukvekter passer perfekt til både store og små duker og sitter alltid godt på plass, uansett størrelse.

  EN PERFEKT GAVE Å GI BORT TIL MIDDAGSVERTEN

  En dukvekt er, til tross for at den er så anvendelig, noe som mange kanskje mangler i hjemmet sitt. Det kan derfor være den perfekte gaven å gi bort. Å ta med en blomsterbukett, en fin flaske vin eller lignende pleier å være vanlig når man er invitert på middag. Når du har vært i et visst antall middagsselskap, føler du kanskje at du vil overraske med noe annerledes. Da kan det være gøy å sette sammen en liten pakke med tilbehør til oppdekkingen, som middagsverten vil kunne bruke i neste middagsselskap. Da kan du inkludere et par fine dukvekter i gaven du gir bort.

  LAG STORSLÅTTE BORDDEKKINGER OG BRUK DUKVEKTER

  En fin borddekknig er ikke bare noe som forbedrer middagsselskapet når det er fest og høytid, det kan selvfølgelig også gjøre en vanlig hverdagsmiddag mye koseligere. Velg ut tekstilene som du vil bruke med omhu, og ikke glem tilbehøret, som for eksempel dukvektene. Det vil gjøre borddekkingen din mye mer personlig og innbydende! Å lage en innbydende borddekking gjør at gjestene dine aldri ønsker å forlate bordet, og middagen kommer til å føles så mye koseligere! Dessuten blir det ekstra deilig å nyte en hyggelig middag eller god kaffe i fred og ro ved hagemøblene, vel vitende om at de fine dukvektene er der og gjør jobben sin i alle hjørnene av duken.