4 uvanlige måter å bruke et speil på

Speil, speil på veggen der – eller? Speil er riktignok både praktiske og dekorative som vegghengt innredning, men faktum er at det finnes mange flere bruksområder for denne populære interiørdetaljen. Nedenfor lister vi opp fire litt uvanlige måter å bruke speil på!

1. Speil som brett

Speilbrettet er et spesifikt produkt som kan kjøpes, men du kan like gjerne bruke et vanlig speil som brett til lys, lykter, blomster eller andre interiørdetaljer. Runde speil er spesielt godt egnet til dette formålet.

Speilbrett – rundt speil som brett til lys

Et speil som brett fremhever og gir deg dobbelt opp av den dekorasjonen du liker, samtidig som du kan samle flere pyntegjenstander og skape et vakkert arrangement.

Rundt speil som brett til lys og blomster

2. Rundt veggspeil som gulvspeil

Gulvspeil er som regel rektangulære og høye, men hvem har sagt at man må følge alle regler? Et relativt stort, rundt speil kan også utgjøre en veldig dekorativ, og litt uventet, innredningsdetalj som gulvspeil i for eksempel stuen eller soverommet.

Rundt speil stue – rundt speil soverom

3. Bordspeil i et stilleben

Bordspeil er veldig praktiske å bruke på steder hvor du kan trenge å speile ansiktet ditt på nært hold. Det er også praktisk at de er så enkle å flytte på, i tilfelle du midlertidig trenger et speil et annet sted i hjemmet ditt.

Men bordspeil er mer enn bare praktiske. De kan være veldig dekorative som interiørdetaljer på egen hånd, eller som i dette eksempelet; som en del av et kjempefint stilleben:

Stilleben varm jordnær innredning - rundt bordspeil

4. Speil – lag på lag

”Lag på lag” er ikke bare et prinsipp for å holde seg varm i vinterkulda. Å sette speil i flere lag kan gi en uventet elegant effekt i hjemmet ditt. Vi liker spesielt godt varianten med runde speil i forskjellige størrelser og fargetoner på speilglasset. Wow!

Spegel färgat glas - Stilren inredning - runda speglar i lager

Ta gjerne en titt på vårt brede utvalg av speil her!