Bak motivene: Møt designeren Tim Hansson

«Kunsten min er forenklet der jeg forsøker å kombinere sport, kunst og design på min egen måte.»

Tim Hansson bor i Eslöv sammen med sin kone, sønn, hund og snart også en liten datter. Han jobber i et reiseselskap og har i tillegg også to egne bedrifter, en som fokuserer på fotballtrening for ungdommer i Skåne, og en med fokus på grafisk design. Han beskriver seg selv som en fotballgal far med altfor mye energi.

Designeren Tim Hansson gjør fotballtriks

Kombinerer sport og design

Tim har funnet sin egen designstil der han kombinerer to av sine store interesser – sport og design – og han finner inspirasjonen sin på mange forskjellige steder.

– Kunsten min er forenklet der jeg forsøker å kombinere sport, kunst og design på min egen måte. Enten får jeg en idé fra et fotografi av en fotballspiller, eller så henter jeg inspirasjon fra magasiner, kataloger og sosiale medier, og forsøker å bruke det i kunstverket. Deretter gjør jeg alt via Adobe-programvaren på MacBooken min. Jeg bruker hovedsakelig Adobe Illustrator, sier han.

Zlatan-poster og Ronaldo-poster

Uoppdaget målgruppe

Det var stort sett tilfeldig at Tim begynte å designe postere. Han hadde ikke noen store planer med dem, men så fikk kunsten hans uventet stor oppslutning.

– Jeg begynte å lage posterne mine for å fylle lokalet som min kone, mor og kompis hadde under kunstrunden i Skåne, og der ble de svært godt mottatt av en uoppdaget målgruppe. Så hvis de ikke hadde tvunget meg, hadde det ikke skjedd, forklarer han.

Både utdannet og selvlært

Tim er utdannet innen design, men har også utviklet seg mye som designer på egen hånd.

– Jeg er utdannet designer, men interessen for design kom ikke før jeg gikk siste året på videregående. Før det hadde jeg for det meste lekt meg med Photoshop i mange år, slik som mange andre. Mange av programferdighetene er imidlertid selvlærte, sier han.

Når Tim skaper, vil han gjøre det i stillhet, så det skjer ofte i løpet av de senere timene om dagen, når roen har senket seg over hjemmet.

– Jeg lager de fleste verkene mine sent på kvelden, når sønnen min har sovnet og det vanligvis er fredelig rundt meg, sier han.

 

Hvis du vil se mer av Tims kunst, kan du følge ham på Instagram @timhanssons

Og her finner du utvalget vårt av postere med Tims motiver!