Henge opp speil på betongvegg - slik gjør du det!

Det kan føles overveldende og vanskelig å henge opp et speil på en betongvegg – spesielt hvis du aldri har gjort det før. Men ta det rolig, vi guider deg steg for steg!

Det er vel ingen som vil ha syv års ulykke, og derfor er det viktig å sørge for at speilet henger der det skal på betongveggen. Speil er ofte relativt tunge, og derfor må du som regel feste det med skruer og plugger for at de skal henge trygt. Til den harde betongveggen trenger man også et slagbor.

Å henge opp speil på betongvegg – steg for steg

1. Mål opp hvor speilet skal plasseres på veggen

Tenk på funksjonalitet, det vil si muligheten til å kunne bruke speilets opprinnelige funksjon: å speile seg i det. Tenk også på speilets andre dekorative egenskaper, som at det kan skape lys og rom på en stilfull måte. Be gjerne om hjelp av noen som kan holde speilet oppe på ulike steder og høyder, slik at du kan få et inntrykk av resultatet. Når du har funnet den mest optimale plasseringen, måler og markerer du stedet til hullet.

2. Forbor et hull

Du må forhåndsbore et hull i betongveggen med plass til bredden og lengden på pluggen. Bor slik at nesten hele skruen går inn i hullet.

3. Inn med pluggen

Trykk deretter pluggen inn i det borede hullet. Bruk en hammer på den siste biten hvis nødvendig.

4. Inn med skruen

Skru inn skruen i det pluggede hullet ved hjelp av et skrutrekker eller en maskin med skrubits. Sørg for at skruen går nesten hele veien inn.

5. Sikre speilets plassering

Tenk på at speilet skal sitte tett mot veggen og ikke glippe når du deretter henger det på skruen. Hvis du bruker oppheng med ståltråd eller opphengsvaier, kan det være nødvendig å avkorte den for at speilet skal henge tett mot veggen.

Et voilà!

Rundt speil på grå vegg

Se sortimentet vårt av opphengstilbehør her – og vårt store utvalg av speil her!