Skap lys og rom med speil

Alle har nok fått med seg at speil har gått fra å være en ren funksjonsmessig komponent til en vakker innredningsdetalj. Men speilets funksjon stopper ikke der. Med en strategisk plassering kan speilet nemlig skape lys, rom, dybde og andre dekorative effekter i hjemmet ditt. Vi våger å påstå at du med riktig speil – og litt tanke bak – kan skape magi!

Speilet er virkelig multifunksjonelt. I tillegg til at det brukes daglig for at vi skal kunne se hvordan vi har matchet klærne, hvordan håret ligger, eller om vi har noe mellom tennene, er speilet også en veldig dekorativ innredningsdetalj. Speil har også den fantastiske egenskapen at de kan forvandle nesten hvilket som helst lite hjørne. Her kommer noen tips å ha i tankene når du skal velge speilets plassering.

Lysrefleksjoner – skap lys med speilet ditt

La speilet bli vinduet du savner! Mange ønsker seg flere vinduer for å la det energigivende dagslyset strømme inn i rommet. Det er ikke helt ukomplisert å sette opp et nytt vindu på veggen, men vet du hva som er ukomplisert? Å sette opp et speil. Plasser et speil, gjerne i en større modell, slik at det reflekterer vinduet. Be noen om å hjelpe deg med å holde det oppe på den tiltenkte plassen. Prøv deg fram til du finner lysrefleksjonen og plasseringen du er ute etter.

Runda speglar - ljusreflektion spegel

Det samme gjelder lyskilder i hjemmet ditt. Hvis du har en lampe som du liker utseendet og lysskinnet spesielt godt på, kan du plassere et speil et sted som gjør at du får enda mer ut av dette lyset.

Runda speglar - snygga lampor

Forstørr rommet – skap rom med speilet ditt

En trang gang eller et lite soverom oppleves umiddelbart større og luftigere med et speil. Det kan være et praktisk helkroppsspeil eller for eksempel et rundt speil over kommoden.

Spegel sovrum - spegel hall

Dybde og rom er noe man nesten ikke kan få for mye av, selv i rom som ikke er spesielt trange. En lys og luftig stue blir enda lysere og luftigere med et strategisk plassert speil.

Dobbelt opp av vakre interiørdetaljer

Husk at speil kan gi deg dobbelt av alt du liker spesielt godt. Hvis du for eksempel har blomster, fine armaturer eller andre lekre interiørdetaljer som du gjerne skulle hatt flere av, kan du plassere et speil som reflekterer dem.

Rund spegel matplats - äggformad spegel vardagsrum

Husk også på motsetningen til denne strategien, altså å være oppmerksom på at du ikke plasserer et speil slik at det reflekterer noe du ikke vil se mer av, for eksempel en rotete overflate.

Se vårt brede utvalg av speil!