Slik rammer du inn canvasbilde

Et canvasbilde med kileramme er ofte veldig fint som det er, og mange velger å henge det opp på veggen slik. Men hvis du vil gjøre canvasbildet ditt enda mer «bildeaktig», kan du velge å ramme inn hele canvasbildet – sammen med kilerammen.

Ettersom canvasbilder med kileramme ofte er noen centimeter tykke, er det viktig å tenke litt over rammevalget, ettersom mange rammer ikke har den falsdybden (indre dybden) som kreves for å romme tykkelsen på et canvasbilde.

Et alternativ er å kjøpe en canvasramme, også kalt en skyggeramme, som er en ramme tilpasset nettopp canvasbilder. I utvalget vårt har vi flere forskjellige canvasrammer med varierende dybde, som for eksempel Västerås med en indre dybde på 27 mm eller Kungsgården med en indre dybde på 38 mm. Disse canvasrammene lages på bestilling i rammeverkstedet vårt i henhold til den høyden og bredden du ønsker. Vi legger også til en centimeter på de målene du ønsker, for å skape litt rom mellom stoffduken og rammen.

Canvasrammer / Skyggerammer

Rammer til canvas i tradisjonell stil

Hvis du har et vakkert olje- eller akrylmaleri, med et mer gammeldags eller klassisk motiv som kanskje ikke passer så godt med den moderne stilen man finner på mange canvasrammer, finnes det også andre alternativer. Vår ramme Högbo er en klassisk ramme med vakker profil som er tilgjengelig i fargene gull, sølv, hvit og svart. Denne rammen har også en solid indre dybde på 27 mm, og kan derfor romme et canvasbilde med en tykkelse mellom 20–27 mm. Merk! Husk at canvasbilder skal rammes inn uten glass slik at duken kan puste.

Klassisk gullramme / klassisk sølvramme

Hvis du er forberedt på litt mer arbeid, har vi også flere tradisjonelle rammer i utvalget vårt som fungerer utmerket for canvasbilder hvis du bruker en monteringsplate for å skape en sikker forbindelse mellom canvasbildet og rammen. I de fleste tilfeller har ikke disse rammene den falsdybden som kreves for å romme canvasbildet, men de har en rammebredde som gjør at det likevel fungerer godt, ettersom listebredden skjuler det faktum at canvasbildet stikker litt ut på baksiden. I noen tilfeller kan du bruke en dykkert og spikre kilerammen til rammen. Du spikrer dem da diagonalt inn i kilerammen slik at dykkerten går gjennom både kilerammen og rammen.

Her er noen eksempler på slike rammer i tradisjonell stil:

Birka

Gysinge

Drottningholm

Mora

Arjeplog

Sandarne

Skokloster