Ulike bildeglass – hvilket skal jeg velge?

Floatglass, antirefleksglass og pleksiglass – hva er egentlig forskjellen? Og hvilke ulike egenskaper har de forskjellige glassene? Les videre!

Glasset til en ramme har flere praktiske formål. For det første holder glasset motivet på plass i rammen, og sørger for at det både er glatt og pent. Glasset beskytter også motivet mot ytre påkjenninger som fuktighet, smuss og uhensiktsmessig håndtering. Noen bildeglass gir også beskyttelse mot UV-lys som ellers kan falme motivene over tid.

Ulike typer bildeglass

Floatglass – gode lysegenskaper og 40–45 % UV-beskyttelse

Floatglass er et rammeglass med litt bedre lysegenskaper og jevnere overflate enn det vanlige glasset. Floatglass har fått navnet sitt etter metoden som innebærer at den smeltede glassmassen flyter på et lag av smeltet tinn, og det er årsaken til at glasset får sin fine, glatte overflate. Våre floatglass har også en UV-beskyttelse på 40–45 %.

Pleksiglass – lette og uknuselige

Pleksiglass er laget av akrylplast. Fordelene med pleksiglass er at det er mer slitesterkt enn ekte glass, og at det veier mindre. Dette kan være et passende valg til for eksempel barnerommet eller andre rom der man ønsker et robust alternativ. Pleksiglass kan også være et godt alternativ til rammer med store motiver, i de tilfellene der du gjerne vil redusere vekten så mye som mulig.

Refleksfritt glass – reduserer refleksjoner og beskytter mot UV-lys

Refleksfritt glass er et rammeglass som er blitt behandlet for å dempe refleksjoner fra for eksempel lamper eller innfallende dagslys. Dette gjør at motivet ikke forsvinner i refleksjonene, men i stedet vises godt, nesten som om det ikke var noe glass foran. Refleksfritt glass har ofte også UV-beskyttelse på hele 70 %.

Refleksfritt glass koster litt mer, men er et veldig populært alternativ. Hvis du ikke vil koste på deg refleksfritt glass til alle motivene dine, anbefaler vi at du prioriterer de motivene som henger på steder der det ofte oppstår mye refleksjon, eller kanskje på favorittmotivene dine som du gjerne vil beskytte godt og/eller du vil skal vises ekstra godt.

Bildesammenligning – vanlig glass vs. refleksfritt glass

Til venstre ser du en ramme med vanlig glass og til høyre ser du en ramme med refleksfritt glass. Forskjellen er mye tydeligere i virkeligheten, men selv på disse bildene kan du se at motivet vises tydeligere i rammen med det refleksfrie glasset til høyre, til tross for det intense omgivelseslyset.

To svarte rammer med forskjellige glass – floatglass og refleksfritt glass

Bredt og variert utvalg

Vi har et bredt og variert utvalg av rammer i alle slags bildeglass. Til mange av rammeseriene våre finnes det varianter med forskjellig glass – se hele utvalget vårt av rammer her!