Interiør gang – tips og inspirasjon!

Gangen – det første man møter i hjemmet. For både deg selv og andre som kommer på besøk. Det er med andre ord et veldig viktig rom. Her er 8 tips til hvordan du kan gjøre gangen din praktisk og romslig, men også stilig og innbydende.

Ganginteriør – tips #1: Optimaliser oppbevaringen

Alle vet hvor lett det kan være å få det rotete i gangen, spesielt for en større husholdning med barn. Derfor er det superviktig med god oppbevaringsplass når det kommer til interiøret i gangen. En skohylle kan aldri bli for stor, og antall kroker kan aldri bli for mange. I en gang med mindre plass er det imidlertid nødvendig å tenke litt ekstra på hvordan man kan optimalisere oppbevaringen. Utfordringene og forutsetningene avhenger helt og holdent av hvordan rommet er designet og hvem som bor i husholdningen. Derfor bør du tenke over hva som trengs i akkurat din gang. Hvis du har en veldig smal gang, kan det hende at du må ta i bruk rommets høyde, for eksempel ved å sette inn en høy skohylle i stedet for en lang skohylle langs gulvet. Sørg for at det er plass til alt som trengs på de forskjellige oppbevaringsplassene – og la det gjerne være igjen litt ekstra plass. Skuffer, kurver, kroker, hyller, kommoder og skap – utnytt alle overflater!

Interiør i gang – sittebenk med oppbevaring og hvit kommode

Ganginteriør – tips #2: Utstyr gangen med riktig belysning

Gangen krever god og funksjonell belysning for mørke vintermorgener når du og eventuelt andre familiemedlemmer skal begi dere ut på dagens forpliktelser. Du trenger imidlertid også litt koseligere belysning når du vil skape en mer innbydende atmosfære. Plasser stilige bordlamper på for eksempel en kommode eller skjenk, med pærer som gir en varm og stemningsfull belysning. Hvis du ikke har plass til bordlampe i gangen, kan du også vurdere en gulvlampe med pent lysskinn.

Ganginteriør – hvit kommode mot hvit murvegg

Ganginteriør – tips #3: Skap romfølelse og funksjonalitet med speil

Et speil i gangen er nesten like naturlig som en seng på soverommet. Et speil i gangen har en funksjonell hensikt ved at du kan ta en siste titt på hvordan klærne sitter og hvordan frisyren din ser ut, før du forlater hjemmet. Speilet skaper også en romfølelse i et rom hvor man trenger akkurat det. Helkroppsspeil er vanlig i gangen, og i det siste har vi også sett flere og flere runde speil finne sin plass i gangen.

Interiør i gang – runde veggspeil

Ganginteriør – tips #4: Rydd for hver sesong 

Varme dunjakker og andre vinterklær tar mye plass, og det er ingen grunn til å ha disse i gangen om sommeren. På samme måte er det ingen grunn til å ha sandaler, vårsneakers og jeansjakker i gangen om vinteren. Derfor anbefaler vi at du rydder gangen for hver sesong, og fjerner alt du ikke trenger. Plasser det inn i større klesskap eller pakk det bort i oppbevaringsbokser og plasser det i boden.

Ganginteriør – hattehylle og kroker i metall, rektangulært speil og grå lampe

Ganginteriør – tips #5: Lag sittemuligheter

Det kan være lurt å sørge for en sitteplass når man skal ta skoene sine av og på. Dette gjelder særlig for de eldre. Det skaper også en hyggelig og hjemmekoselig følelse i gangen. Noen kombinerer oppbevaringen med en benk slik at man slår to fluer i én smekk, mens andre setter inn en enkel krakk, stol eller puff i gangen.

Interiør i gang – benk med oppbevaring, svart stol og bilder

Ganginteriør – tips #6: Tilrettelegg for oppbevaring av småting

De fleste vet at det fort kan bli rotete på en gangkommode. Småting som nøkler, solbriller og post, som ikke hører hjemme i kleskurver, kan fort havne både her og der. Ved å plassere en kurv eller skål på for eksempel kommoden, har du en fast plass til disse småtingene. Dermed skaper man et hyggeligere og mindre rotete inntrykk i gangen, og det blir også enklere å finne tingene.

Ganginteriør – oppbevaring av småting i treskål, rundt speil, lampe i bronse

Ganginteriør – tips #7: Heng opp bilder og postere for en personlig touch

Bilder er et veldig fint innslag i gangen. Hvis du har plass, er en stor og iøynefallende poster et godt tips! Noe med wow-faktor som møter deg idet du åpner døren. Gangen er også et utmerket sted for rammer med for eksempel familiebilder og andre personlige bilder. Uansett hva du velger å putte i rammene dine, vil bildene skape en koselig, personlig og mer innbydende atmosfære.

Ganginteriør – poster med hund og svart poster med gullinjer

Ganginteriør – tips #8: Heng opp en spennende tapet

Noe som også er trendy, er å henge opp en skikkelig kul tapet i gangen. Det kommer kanskje av at det er enklere å være mer vågal med interiøret i et mindre rom. En fargerik tapet med stilig mønster kan derfor være et pent og effektivt innslag i gangen!

Blomstret tapet i gangen, rundt speil med tonet glass

Ganginteriør i utvalget vårt

I utvalget vårt finner du et stort utvalg av speil i alle slags former og design – både rektangulære, runde og asymmetriske. Du finner også pene rammer og stilige postere som du kan dekorere veggene i gangen din med.