Skap et harmonisk hjem med jordnære toner

Vi føler oss rolige og harmoniske i naturen. I en hverdag som ofte er stressende, er det derfor ikke så rart at akkurat naturnær innredning har vært på tapetet en stund — og at den trenden fortsetter.

Hjemmet ditt skal være din rolige oase der du har muligheten til å slappe av og hente deg inn igjen. Jordnære toner og naturmaterialer kan bidra til et mer harmonisk hjem med en varmere og lunere følelse. Mange vil derfor ha en gjennomgående naturnær innredning, mens andre er fornøyd med en rød tråd av naturnære toner og innslag i hjemmet sitt. Her kommer det noen tips til hvordan du kan skape en varm og naturnær følelse i ditt hjem.

50 nyanser av jordaktige og naturnære farger

Naturnære farger betyr ikke trist og fargeløst. Det finnes veldig mange farger i naturen, kanskje til og med de aller vakreste fargene. Farger som beige, brunt, sandfarget og grått finnes også i mange forskjellige nyanser som er veldig fine sammen. Disse stilfulle fargene suppleres med aksentfarger som for eksempel blått, grønt, jordaktig rødt og okragult. Fortsatt innenfor den jordnære fargepaletten.

Posters, ramar, speglar - naturnära inredning

Med en base av dempede og rolige toner i hjemmet ditt kan du enkelt fornye de mindre interiørdetaljene som tekstiler, posters og bilder, når du føler at det er på tide med en forandring.

Bruk naturmaterialer i innredningen din

En stol i rotting, en bilderamme i eik, en interiørdetalj i sten eller tekstiler i lin er eksempler på hvordan du kan bringe en bit av naturen inn i hjemmet ditt.

Posters och ramar - naturnära inredning

Med litt ekstra fokus på bærekraft og bevisst forbruk er det også mulig å finne møbler og interiørdetaljer i resirkulert materiale, som for eksempel det fantastiske speilet Granada Antikk i resirkulert teak:

Spegel i återvunnet material - ram i återvunnet trä

Suppler med posters i naturnære farger

Å sette opp nye posters er en perfekt måte å prøve ut en ny innredningsstil eller forandre hjemmet ditt på med enkle grep. Ved å fange opp jordaktige innslag og farger i posterne dine, skaper du et enda mer naturnært uttrykk.

Posters i naturliga färger - naturnära inredning

Skap kontraster med svart

Hvis du vil innrede hjemmet ditt i gjennomgående naturtoner, men fortsatt vil bryte opp med noe moderne og stilrent, kan vi tipse om svarte innslag. Svarte rammer til bildene eller postersene dine med svart mønster blir en fin kontrast til det ofte mer naturlig lyse.

Svarta ramar - naturnära posters