Hvor stort er et fagbrev - og hvilken ramme skal jeg velge?

Har du fått et fagbrev? Gratulerer! Det er alltid noe å være stolt over, og noe som absolutt hører hjemme på veggen i hjemmet ditt eller på kontoret. En fin og passende ramme er en selvfølge – men hvor stort er egentlig et fagbrev, og hvilken ramme skal man velge?

Ram inn prestasjonen din! Det er alltid en god idé å ramme inn et fagbrev, et diplom eller et sertifikat. Delvis fordi det er morsomt å vise frem, og delvis fordi det er en fin måte å beskytte fagbrevet eller diplomet ditt på – og dessuten slipper du å lete desperat i flytteesker eller skuffer hvis eller når du trenger det.

Fagbrev i A4-størrelse

Den vanligste størrelsen på et fagbrev er 21x29,7 cm, dvs. A4. Det er fordi dette er den aller vanligste utskriftstørrelsen. For å finne en ramme som passer til fagbrevet ditt i formatet A4, er det bare å søke etter rammer hvor denne størrelsen oppgis. Størrelsen på en ramme oppgir nemlig hvilke mål et passende motiv bør ha, ikke selve målene på rammen inkludert listene.

Svart ramme til A4, gullramme til A4, treramme til A4

Fagbrev i A3-størrelse

Fagbrev kan også forekomme i størrelsen 29,7x42 cm, dvs. A3 – dobbelt så stort som A4. Når du skal finne en ramme til et fagbrev i A3-størrelse, gjelder samme prinsipp: Gå etter størrelsen som oppgis på rammen, den skal passe til størrelsen på fagbrevet.

Fagbrev i A5-størrelse

Det er ikke så vanlig, men et fagbrev kan også ha formatet A5, dvs. 15x21 cm – som et halvt A4-ark. Rammer som passer til fagbrev i A5-størrelse finner du her.

Passepartout til fagbrev

Hvis du vil lage en luftig og litt mer luksuriøs innramming til fagbrevet, kan du supplere med en passepartout. Da velger du først en passepartout som passer til størrelsen på fagbrevet ditt, og avhengig av passepartoutens bredde velger du deretter en ramme. En vanlig rammestørrelse til A4-motiv med passepartout er 30x40 cm.

Hvordan skal rammen se ut?

Da har vi fortalt litt om hvordan du bør tenke rundt rammestørrelsen til fagbrevet ditt, og nå til det morsomme: design! Det finnes rammer i alle mulige materialer, farger og stiler til fagbrev. Mange velger en tynn og stilren ramme for å la fagbrevet stå i fokus – andre velger en veldig eksklusiv og pompøs ramme for virkelig å fremheve prestasjonen sin. Her finner du hele sortimentet vårt av rammer til diplomer og fagbrev i størrelse A4 og A3!

Svart ramme til fagbrev (A4) – gullramme til fagbrev (A4)